Αντιπαράθεση για σχολεία και ελληνοτουρκικά

Αντιπαράθεση για σχολεία και ελληνοτουρκικά

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ατζέντα με την οποία ο Αλ. Τσίπρας θα αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Βουλή φτιάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, εστιασμένη τόσο στην πανδημία όσο και στα ελληνοτουρκικά. Από χθες τα βλέμματα της Κουμουνδούρου είναι στραμμένα στα σχολεία. «Ολοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές πρέπει να βρεθούν στις τάξεις μόνον αφού έχουν κάνει τεστ», δήλωσε ο Ν. Ηλιόπουλος στο Open, συμπληρώνοντας πως «όταν κάποιος εκπαιδευτικός ή μαθητής νοσήσει, όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν τεστ και να μην το πληρώνουν από την τσέπη τους, όπως γινόταν το φθινόπωρο».

Την ανησυχία τους για τη λειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων εκφράζουν και από το ΚΙΝΑΛ. Ζητούν ιατρική υποστήριξη των σχολείων με ενημερώσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, γενίκευση των διαγνωστικών ελέγχων και έκτακτη οικονομική ενίσχυση της εκπαίδευσης.

Εν τω μεταξύ, στη γραμμή της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Οκτωβρίου για τα ελληνοτουρκικά παραμένει η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία σε ανακοίνωσή της, σε σχέση με την πρόσκληση από την Τουρκία για έναρξη διερευνητικών επαφών, τονίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την επανεκκίνηση των διερευνητικών για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ που διεκόπησαν το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποκλείσει κάθετα κάθε τουρκική απόπειρα διεύρυνσης της ατζέντας, π.χ. με αναφορές σε δήθεν ζητήματα “γκρίζων ζωνών” ή “αποστρατιωτικοποιημένων νησιών”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή