Κατάθεση Παν. Πικραμμένου και Αδ. Γεωργιάδη για την Novartis

Κατάθεση Παν. Πικραμμένου και Αδ. Γεωργιάδη για την Novartis

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τις καταθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου και του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη συνεχίστηκαν οι ανακρίσεις που διενεργούνται για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis, μετά την απόφαση της Βουλής για παραπομπή της υπόθεσης με τις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πικραμμένος, ένας από τους δέκα πολιτικούς που ενοχοποιήθηκαν χωρίς στοιχεία, κατέθεσε επί έξι ώρες στην ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε την κατάθεση του ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, για τον οποίο η σχετική δικογραφία παραμένει μετά από τόσα χρόνια ανοικτή.

Η υπόθεση για τον Παναγιώτη Πικραμμένο έχει αρχειοθετηθεί, όπως έχει συμβεί συνολικά για επτά από τους δέκα πολιτικούς μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Στουρνάρας και άλλοι.

Κατά την κατάθεσή του ο κ. Πικραμένος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε εκτενώς στην επιχείρηση σπίλωσης του προσώπου του χωρίς κανένα στοιχείο και προέβη σε αναφορές για  τις ευθύνες, πολιτικές και ποινικές εκείνων που οργάνωσαν την εν λόγω σκευωρία.

Κατά την αποχώρησή του από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Πικραμμένος δήλωσε: «Είναι βέβαιο ότι η υπόθεση Novartis σε ό,τι έχει να κάνει με την οργανωμένη δίωξη των πολιτικών προσώπων κλόνισε τους θεσμούς, υπέσκαψε το κύρος της Δικαιοσύνης και έθεσε σε διακινδύνευση την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Πέρα από αυτό όμως έγινε απόπειρα με την υπόθεση αυτή να διχαστεί ο Ελληνικός λαός και θέλω να πω ότι έσταξε δηλητήριο στις ψυχές της ελληνικής κοινωνίας. Ευτυχώς η ιστορία αυτή δεν είχε την εξέλιξη και το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαν να έχει αυτοί που την οργάνωσαν και τη σκαρφίστηκαν και έτσι η Δημοκρατία μας εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να λειτουργεί ομαλά και με τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, οπότε πρέπει με υπομονή να περιμένουμε την ετυμηγορία της», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εισερχόμενος στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου, προέβη σε σκληρή δήλωση κάνοντας λόγο για «σκευωρία» κατονομάζοντας ως υπευθύνους τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την επικεφαλής Διαφθοράς, ενώ λίγο νωρίτερα, η απερχόμενη επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που έχει κατηγορηθεί για τους χειρισμούς της σχετικά με τα πολιτικά πρόσωπα, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά στελεχών της Novartis, σε ό,τι αφορά την δωροδοκία γιατρών, συνολικά έξι τον αριθμό.

«Έχω έρθει να καταθέσω κατόπιν προσκλήσεως της κυρίας ανακρίτριας για να ξεσκεπάσουμε οριστικά τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών και τον μεγαλύτερο κίνδυνο που η Δημοκρατία μας είχε από μία ομάδα δολοπλόκων με φυσικό αυτουργό, κατά τη γνώμη μου, την κυρία Τουλουπάκη και ηθικό αυτουργό τον κύριο Παπαγγελόπουλο. Τα υπόλοιπα θα τα βρει το Ειδικό Δικαστήριο, όταν και εφόσον, συνέλθει», δήλωσε. 

Τα στελέχη της εταιρείας διώκονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ οι γιατροί διώκονται για δωροληψία. Η δίωξη για δωροληψία κατά των γιατρών είναι και η τελευταία ενέργεια της κυρίας Τουλουπάκη καθώς έχει ήδη αντικατασταθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή