Κυρ. Μητσοτάκης: Το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά

Κυρ. Μητσοτάκης: Το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξή του, επαναλαμβάνοντας ότι πρόθεσή του είναι η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία. «Όχι το 2021 δεν θα είναι εκλογική χρονιά. Η κυβέρνηση απολαμβάνει μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ανέφερε.

Ο κ Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας ενώ διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε η Επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης προ των εορτών της 26ης και 28ης Οκτωβρίου. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, και αναφερόμενος στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εγχώρια παραγωγή εμβολίων ο κ. Μητσοτάκης τη χαρακτήρισε ως στερούμενη οποιασδήποτε σοβαρότητας.

«Στερείται οποιαδήποτε σοβαρότητα η πρόταση Τσίπρα να πάρουμε τις παντέντες και να παρασκευάζουμε στην Ελλάδα τα εμβόλια. Αυτό που βλέπω δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά απογοήτευση», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουμε προαγοράσει το διπλάσιο των δόσεων εμβολίων, από αυτό που χρειαζόμαστε, αυτό μπορώ να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό», διαβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι «θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4 εκατομμύρια δόσεις, άρα θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περί τα 2 εκατομμύρια συμπολιτών μας».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αισιόδοξος για τον τουρισμό καθώς «μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού πληθυσμού».

Για lockdown και οικονομία 

«Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία. Το Κράτος ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους. Αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα και με διάρκεια είπε ακόνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Προφανώς και με ενδιαφέρει πάρα πολύ στο καθεστώς που ήμασταν τα Χριστούγεννα, να λειτουργήσει το click away, ή να επιτραπεί σε πολίτες να εισέλθουν στα καταστήματα. Αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα».

Για τις διερευνητικές επαφές

«Η κυβέρνησή μας επεδίωξε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών θέτοντας συγκεκριμένο πλαίσιο: Να μην υπάρχει καμία δραστηριότητα εντός Ελληνικής ΑΟΖ και με αντικείμενο συζήτησης την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Καλύτερα να συζητούμε εντός συγκεκριμένου πλαισίου παρά να μη συζητάμε» σημείωσε ο πρωθυπουργός και εξήγησε:

«Η χώρα μας για πρώτη φορά έφυγε από το δόγμα της θεωρητικής επίκλησης του διεθνούς δικαίου και απέδειξε στην πράξη πως μπορεί να επιλύσει διαφορές χτίζοντας συμμαχίες, αλλά και την άμυνά της. Φυλάμε τα σύνορά μας με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή (…)

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συζητήσει περί γκρίζων ζωνών ή αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Έχω την επιθυμία να βρούμε ένα πλαίσιο μακροπρόθεσμης επίλυσης της διαφοράς μας με την Τουρκία. Δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Τουρκίας να εξακολουθήσει την προκλητικότητά της. Ελπίζω πως το 2021 θα είναι καλύτερο έτος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή