Πολύωρες καταθέσεις Πικραμμένου και Γεωργιάδη για Novartis

Πολύωρες καταθέσεις Πικραμμένου και Γεωργιάδη για Novartis

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τις καταθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου και του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη συνεχίστηκαν χθες οι ανακρίσεις που διενεργούνται για την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών για τις δωροδοκίες της Νοvartis, μετά την απόφαση της Βουλής για παραπομπή της υπόθεσης με τις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παν. Πικραμμένος, ένας από τους δέκα πολιτικούς που ενοχοποιήθηκαν χωρίς στοιχεία, κατέθεσε επί έξι ώρες στην ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε την κατάθεσή του ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης, για τον οποίο η σχετική δικογραφία παραμένει μετά τόσα χρόνια ανοικτή.

Η υπόθεση για τον κ. Πικραμμένο ήταν από τις πρώτες που αρχειοθετήθηκαν, όπως έχει συμβεί συνολικά για επτά από τους δέκα πολιτικούς, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννης Στουρνάρας και άλλοι.

Κατά την κατάθεσή του ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε εκτενώς στην επιχείρηση σπίλωσης του προσώπου του χωρίς κανένα στοιχείο και προέβη σε αναφορές για τις ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, εκείνων που οργάνωσαν την εν λόγω σκευωρία.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η υπόθεση της ενοχοποίησης πολιτικών χωρίς στοιχεία «κλόνισε τους θεσμούς, υπέσκαψε το κύρος της Δικαιοσύνης και έθεσε σε διακινδύνευση την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, προσερχόμενος στο ανώτατο δικαστήριο για κατάθεση, προέβη σε σκληρή δήλωση κάνοντας λόγο για «τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών», κατονομάζοντας ως υπευθύνους τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως ηθικό αυτουργό και την επικεφαλής Διαφθοράς, εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη ως φυσικό αυτουργό για την ενοχοποίηση των πολιτικών προσώπων.

Χθες, άλλωστε, η απερχόμενη επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία έχει διωχθεί ποινικά για τους χειρισμούς της σχετικά με τα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά στελεχών της Novartis όσον αφορά τη δωροδοκία γιατρών, συνολικά έξι τον αριθμό.

Τα στελέχη της εταιρείας διώκονται για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, ενώ οι γιατροί διώκονται για δωροληψία. Η δίωξη για δωροληψία κατά των γιατρών είναι και η τελευταία ενέργεια της κ. Τουλουπάκη, καθώς έχει ήδη αντικατασταθεί και εντός των προσεχών ημερών αναλαμβάνει επικεφαλής Διαφθοράς ο εισαγγελέας Χρ. Μπαρδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή