Πονοκέφαλος από τα «γαλλικά» του Πολάκη

Πονοκέφαλος από τα «γαλλικά» του Πολάκη

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίβουν τα χέρια τους στην Κουμουνδούρου στην είδηση της απομάκρυνσης του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Από τη στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν το επόμενο διάστημα να εκκινήσουν μια νέα σχέση με το ΚΙΝΑΛ μέσα στη Βουλή, η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην ανανεώσει τη θητεία του βασικού και πιο προβεβλημένου εκφραστή του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου δεν πέρασε απαρατήρητη. Οι Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης, που θα βρεθούν στο «τιμόνι» των συζητήσεων στην Ολομέλεια, εκτιμάται πως θα αλλάξουν αρκετά τα σημερινά δεδομένα. Οχι πως η Χαριλάου Τρικούπη έχει ανταποκριθεί θετικά έως τώρα στο φλερτ της Κουμουνδούρου. Το πιο πρόσφατο «χαστούκι» ήρθε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για την πανδημία.

Τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να προσεγγίσει το μετριοπαθές Κέντρο, όπως αποτυπώνεται και στην πρόσφατη Πολιτική Απόφαση, δεν τον έχουν βρει στην Κουμουνδούρου. Οι τάσεις στο κόμμα συνεχίζουν να ξιφουλκούν μεταξύ τους και ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβάζει τους τόνους.

Νέος πονοκέφαλος προκλήθηκε στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και στο κόμμα από τα «γαλλικά» του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Σε διαδικτυακή εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Δάφνης – Υμηττού ανέφερε πως «τις εκλογές τις χάσαμε γιατί μετά που βγήκαμε από τα μνημόνια δεν ανακουφίσαμε στρώματα τα οποία σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος. Εμείς πηδ…με στη φορολογία και στο ασφαλιστικό το ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων, το οποίο έχει μεγάλη κοινωνική αναγνωρισιμότητα, και από εκεί χάσαμε». Και συμπλήρωσε πως «επειδή εμείς στηρίξαμε τη φτώχεια πήραμε 32%. Επειδή γαμ…με τους μεσαίους πήραν οι άλλοι 40%». Τα εσωκομματικά μαχαίρια έχουν ξαναβγεί και ο Παύλος Πολάκης αναβιώνει την κόντρα του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το θέμα απασχόλησε χθες τις συζητήσεις στελεχών και βουλευτών – κυρίως κατά πόσον ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να προχωρήσει μέσα στο 2021 στην ενεργοποίηση του πειθαρχικού οργάνου που έχει συστήσει.

Οσον αφορά το κάλεσμα για προοδευτική διακυβέρνηση που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε σαφές, μέσω ανακοίνωσης του κόμματός του, πως οι αποστάσεις είναι μεγάλες: «Πιστεύει πραγματικά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πως μπορεί να υπάρξει συστράτευση των προοδευτικών πολιτών με κόμματα που από τη μια υποστηρίζουν ότι έσωσαν τη χώρα με μνημόνια, ενώ από την άλλη αρνούνται ακόμα και να διανοηθούν ένα ΟΧΙ στην τρόικα;»

Με λοιμωξιολόγους

Συνεχίζει τις επαφές με γιατρούς και λοιμωξιολόγους ο Αλέξης Τσίπρας και, χθες, σε νέα συνάντηση τόνισε πως «ο ρυθμός εμβολιασμού είναι εξαιρετικά αργός και φοβάμαι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς πυξίδα, τόσο για την ενίσχυση του ΕΣΥ όσο όμως και για την επάρκεια και ταχεία αξιοποίηση των εμβολίων στη χώρα μας».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως δείχνει να έχει άγνοια κινδύνου και φορτώνει ευθύνες στην επιτροπή των επιστημόνων: «Προχθές, προκειμένου να δικαιολογήσει τον απελπιστικά χαμηλό ρυθμό του εμβολιασμού, δήλωσε ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Ομως, την ώρα που η χώρα βιώνει ήδη μια τραγωδία με πάνω από 5.000 συνανθρώπους μας να έχουν χάσει τη ζωή τους, δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου. Κάθε μέρα είναι πολύτιμη». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε για άλλη μια φορά στοιχειώδη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Σήμερα θα βρεθεί στην Πάτρα, ενώ στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν πρωτοβουλίες για το θέμα της πατέντας του εμβολίου, αλλά και του ιδιωτικού χρέους που αυξήθηκε την περίοδο της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή