Αμυντική συμφωνία Κύπρου – ΗΑΕ

Αμυντική συμφωνία Κύπρου – ΗΑΕ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) υπέγραψαν χθες οι υπουργοί Αμυνας των δύο χωρών, Χαράλαμπος Πετρίδης και Μοχάμεντ μπιν Αχμάντ αλ Μπογουάρντι. Λίγους μήνες μετά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΑΕ, η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρεί σε ένα μνημόνιο το οποίο προβλέπει τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την επιχειρησιακή συνεργασία.

Το μνημόνιο υπεγράφη μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της πανδημίας. Ο κ. Πετρίδης έκανε μνεία στην πρόσφατη συμμετοχή δυνάμεων των ΗΑΕ κατά τη μεγάλης κλίμακας άσκηση «Μέδουσα» στην Αίγυπτο, ενώ περιέγραψε το μνημόνιο ως αφετηρία για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμης, διαρκούς, ισχυρής και στρατηγικής σχέσης μεταξύ των αντίστοιχων υπουργείων και ενόπλων δυνάμεων.

Ο κ. Αλ Μπογουάρντι έκανε λόγο για «στρατηγική συνεργασία» ανάμεσα σε Κυπριακή Δημοκρατία και ΗΑΕ. Το άνοιγμα της βεντάλιας συνεργασιών των ΗΑΕ και στην Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της πρόθεσης της χώρας του Κόλπου να ενισχύσει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο με ουσιαστικό τρόπο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή