Κλειστά χαρτιά ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 για τα Ραφάλ

Κλειστά χαρτιά ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 για τα Ραφάλ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εύρος της πλειοψηφίας με την οποία εγκρίνεται από την εθνική αντιπροσωπεία το νομοσχέδιο για την προμήθεια 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Ραφάλ κρίνεται σήμερα στη Βουλή: Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ και Ελλ. Λύση έχουν ήδη δηλώσει ότι υπερψηφίζουν το νομοθέτημα, το ΚΚΕ τάσσεται κατά, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 στις συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής, που ολοκληρώθηκαν αργά χθες το απόγευμα, δήλωσαν πως επιφυλάσσονται να διατυπώσουν την τελική τους στάση σήμερα στην Ολομέλεια.

Επιφυλάξεις σε επιμέρους ζητήματα της προωθούμενης συμφωνίας έχει και το ΚΙΝΑΛ, όπως είπε χθες ο εισηγητής του κόμματος Β. Κεγκέρογλου, πλην όμως τόνισε ότι ψηφίζει θετικά «επί της αρχής» το νομοσχέδιο, αφού τάσσεται καθαρά υπέρ της ενίσχυσης της άμυνάς μας, η οποία περνάει μέσα και από την προμήθεια των Ραφάλ.

«Από την αρχή δεν τηρήσαμε αρνητική στάση», δήλωσε από την πλευρά του ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Τσίπρας, αρνούμενος ωστόσο να ταχθεί υπέρ του «ναι» επί της αρχής. Η σύμβαση, είπε, «είναι εξαιρετικά προβληματική». Νωρίτερα, σε κοινή δήλωσή του με τον επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, εξέφραζε την απορία αν η κυβέρνηση θέλει κάτι να κρύψει με τον επείγοντα τρόπο που προώθησε προς έγκριση το σχέδιο νόμου.

«Δεν έχω αντιληφθεί ακόμα αν αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στην αναζήτησή κινήτρου για να που “ναι” ή δικαιολογίας για να πουν “όχι”», σχολίασε τη στάση των ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος και σημείωσε ότι η προς τελική έγκριση σήμερα προμήθεια είναι εθνικά επωφελής και ενισχύει τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Στην Ολομέλεια χθες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το ΑΣΕΠ και τις προσλήψεις, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και με διαφορετική επιχειρηματολογία έκαστο να δηλώνει αντίθετο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. «Το νομοσχέδιο εξυπηρετεί μόνο τους ρουσφετολογικούς στόχους της Μαξίμου Α.Ε.», σχολίασε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Σε παρέμβασή του ο τέως υπουργός Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Θα συνεχίσω να στηρίζω με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις. Με τον πρωθυπουργό της χώρας Κυρ. Μητσοτάκη ταυτίστηκα από την αρχή και συνεχίζω να το κάνω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή