Πιθανότητα ανοίγματος γυμνασίων, λυκείων στις 25/1

Πιθανότητα ανοίγματος γυμνασίων, λυκείων στις 25/1

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Δευτέρα 25 Ιανουαρίου είναι πλέον η πιθανή ημερομηνία για την επιστροφή των μαθητών γυμνασίου και λυκείου στη διά ζώσης εκπαίδευση εντός του Ιανουαρίου, αλλιώς η επιστροφή θα γίνει τον Φεβρουάριο. Και αυτό διότι την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συζήτηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων. Πρόσθεσε δε, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στην εκπαίδευση, ότι όσον αφορά τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε εκπαιδευτικούς «δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κρούσμα».

Από την πλευρά της, πάντως, η ΟΛΜΕ ανέφερε ότι «ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία αφενός δημιουργεί συνθήκες εξάπλωσης του ιού και αφετέρου προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους το επόμενο διάστημα». Η ομοσπονδία προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα (2 μ.μ.) στο υπ. Παιδείας και αύριο την ίδια ώρα στο υπουργείο Υγείας.

Την ίδια στιγμή, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «κατά την εορτή των Θεοφανίων εντός των ιερών ναών σημειώθηκε τάξη και τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, ενώ οι περιπτώσεις παρεκκλίσεων στις οποίες τα μέτρα δεν τηρήθηκαν εκτός των ιερών ναών ήταν ελάχιστες και δυστυχώς μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα από τα ΜΜΕ».

Επιπλέον, καταγγέλλει τα προβληθέντα από τον εορτασμό των Θεοφανίων παλαιότερων ετών ως φετινά στιγμιότυπα από τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και δημοσιεύματα του Τύπου με αντίστοιχο περιεχόμενο. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ, μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας τόνισε ότι η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για τα ψευδή δημοσιεύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή