Τα μηνύματα της Φώφης Γεννηματά

Τα μηνύματα της Φώφης Γεννηματά

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό που συζητήθηκε εξίσου με την κίνηση της Φώφης Γεννηματά να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι το timing που επέλεξε. Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ «βρέχει» διακηρύξεις και μανιφέστα και οι τάσεις στην Κουμουνδούρου ξαναπιάνουν δουλειά, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της. Εκτιμήσεις αναφέρουν πως η επικεφαλής του Κινήματος δεν έκανε τίποτα άλλο από το να ανοίξει το εσωκομματικό παιχνίδι, καθώς δεν αποκλείεται οι πολιτικές εξελίξεις να είναι ραγδαίες και να προλάβουν τον επόμενο Νοέμβριο που ολοκληρώνεται η τετραετής θητεία της. Μιλώντας στο Αχελώος TV κράτησε χαμηλούς τόνους, διευκρινίζοντας για τις αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα: «Δεν έχει καμία σχέση με τις εσωκομματικές διαδικασίες. Μπαίνουμε πράγματι σε μια κρίσιμη περίοδο, που είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρή η αντιπολιτευτική μας γραμμή και δράση, και σε αυτή τη λογική προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερα στελέχη».

Ο Ανδρ. Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο για την προεδρία: «Δεν μας το επιτρέπει στον δημόσιο διάλογο η πανδημία να βάλουμε τέτοια θέματα (σ.σ. εκλογή ηγεσίας). Ομως στο εσωτερικό των κομμάτων ποτέ δεν παύει να υπάρχει μια τέτοια συζήτηση και ποτέ δεν παύουν να υπάρχουν διεργασίες». Μέσα σε αυτό το κλίμα, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα και ο Ν. Ανδρουλάκης να ανοίξει τα χαρτιά του.

Το ενδεχόμενο η κ. Γεννηματά σιγά σιγά να διαλέξει «στρατόπεδο» μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εξετάζεται στην αξιωματική αντιπολίτευση, όμως περιμένουν ακόμα να δουν αν θα υπάρξει και επόμενο βήμα. Εκτός και αν η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ επιχείρησε, μετά την τοποθέτησή της στη Βουλή για προοδευτική κυβέρνηση, να στείλει ένα ακόμα σήμα προς τον Αλ. Τσίπρα ότι είναι έτοιμη να συγκρουστεί με τη δεξιά της πτέρυγα. Και με αυτό το σκεπτικό ίσως να περιμένει και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσει να κινητοποιείται σε σχέση με το «αντιΠΑΣΟΚ» μέτωπο μέσα στο κόμμα του. Τα μαχαίρια πάντως στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη βγει, με τη Ν. Γιαννακοπούλου να δηλώνει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πως «η δουλειά την οποία έκανε ο Ανδρ. Λοβέρδος, στην πρώτη γραμμή, στη Βουλή, ήταν μια δουλειά αναντικατάστατη». Η Χαρά Κεφαλίδου στο Θέμα FM ανέφερε πως «οι λόγοι και ο χρόνος και οι συνθήκες που επικρατούν και οδήγησαν σε μια τέτοια αντικατάσταση του Α. Λοβέρδου δεν βοηθούν το Κίνημα Αλλαγής». Το 2021 βρήκε τον ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της απλής αναλογικής να προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, που μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και πολιτικές εξελίξεις, ωστόσο η Φώφη Γεννηματά έκανε σαφές με τις πρόσφατες αλλαγές πως δεν μπορεί να θεωρηθεί προβλέψιμος αντίπαλος, ούτε δεδομένος σύμμαχος για κανέναν.

Κριτική από Τσίπρα

Τα μηνύματα της Φώφης Γεννηματά-1
«Η πορεία του εμβολιασμού φανερώνει πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας από την Πάτρα (φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ).

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει την επίθεση στην κυβέρνηση: «Η πορεία του εμβολιασμού φανερώνει πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους», σημείωσε χαρακτηριστικά με αφορμή την ένταξη και των νοσοκομείων, αντί για τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, στη διαδικασία εμβολιασμού, τονίζοντας πως «δεν είναι σε θέση ούτε να τον οργανώσει στοιχειωδώς, καθώς άνθρωποι 85 και 90 ετών αναγκάζονται να μετακινηθούν μεγάλες αποστάσεις και να βρεθούν στα νοσοκομεία και να εμβολιαστούν». Η απάντηση ήρθε από τον Χρήστο Ταραντίλη, που ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να βλέπει παντού αποτυχίες. Η διαρκής επένδυση στην καταστροφή έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα και τις προσδοκίες των Ελλήνων. Το σχέδιο εμβολιασμού θα υλοποιηθεί και η χώρα μας θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή