Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18,6 μονάδων στη ΝΔ, «ναι» υπό όρους στις διερευνητικές

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18,6 μονάδων στη ΝΔ, «ναι» υπό όρους στις διερευνητικές

1' 7" χρόνος ανάγνωσης

Παγίωση της διαφοράς μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. 

Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία υπό όρους, ενώ «κερδισμένη» εμφανίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη διαχείριση των μέτρων για τον κορωνοϊό αναφορικά με την Εκκλησία.

Στην πρόθεση ψήφου η «ψαλίδα» φτάνει τις 18,6 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 38,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ 20%.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5% και η Ελληνική Λύση με 3,8%. Κάτω από το 3% εμφανίζονται οι δημοσκοπικές επιδόσεις του ΜέΡΑ25 (2%), ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 12,2% και το «Λευκό, Ακυρο, Αποχή» το 3,9%.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, και στην ερώτηση «κατά τη γνώμη σας πρέπει ή όχι να πάμε σε συνομιλίες με την Τουρκία; Και αν ναι με ποια ατζέντα;», το 47% δηλώνει «να πάμε με μόνο θέμα τα θαλάσσια σύνορα», το 29,7% «όχι, να μην πάμε σε συνομιλίες» και το 18,7% «να πάμε σε συνομιλίες με όλα τα θέματα».

Την ίδια ώρα, μία εβδομάδα μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων, όπου η Εκκλησία φάνηκε να αντιδρά στα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, η δημοσκόπηση αποτυπώνει πως οι πολίτες σε ποσοστό 64,5% πιστεύουν πως η κυβέρνηση έχει δίκαιο αναφορικά με αυτή την αντιπαράθεση, έναντι 24,8% που δίνει δίκαιο στην Εκκλησία.