Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18,6 μονάδων στη ΝΔ, «ναι» υπό όρους στις διερευνητικές

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18,6 μονάδων στη ΝΔ, «ναι» υπό όρους στις διερευνητικές

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγίωση της διαφοράς μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. 

Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία υπό όρους, ενώ «κερδισμένη» εμφανίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη διαχείριση των μέτρων για τον κορωνοϊό αναφορικά με την Εκκλησία.

Στην πρόθεση ψήφου η «ψαλίδα» φτάνει τις 18,6 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 38,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ 20%.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5% και η Ελληνική Λύση με 3,8%. Κάτω από το 3% εμφανίζονται οι δημοσκοπικές επιδόσεις του ΜέΡΑ25 (2%), ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 12,2% και το «Λευκό, Ακυρο, Αποχή» το 3,9%.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, και στην ερώτηση «κατά τη γνώμη σας πρέπει ή όχι να πάμε σε συνομιλίες με την Τουρκία; Και αν ναι με ποια ατζέντα;», το 47% δηλώνει «να πάμε με μόνο θέμα τα θαλάσσια σύνορα», το 29,7% «όχι, να μην πάμε σε συνομιλίες» και το 18,7% «να πάμε σε συνομιλίες με όλα τα θέματα».

Την ίδια ώρα, μία εβδομάδα μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων, όπου η Εκκλησία φάνηκε να αντιδρά στα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, η δημοσκόπηση αποτυπώνει πως οι πολίτες σε ποσοστό 64,5% πιστεύουν πως η κυβέρνηση έχει δίκαιο αναφορικά με αυτή την αντιπαράθεση, έναντι 24,8% που δίνει δίκαιο στην Εκκλησία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Αναλυτικά η δημοσκόπηση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή