«Δεν “έφαγα” κανέναν», λέει η Φώφη Γεννηματά για Λοβέρδο

«Δεν “έφαγα” κανέναν», λέει η Φώφη Γεννηματά για Λοβέρδο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «δάκτυλο» του Μαξίμου με στόχο την καλλιέργεια εσωστρέφειας στο Κίνημα Αλλαγής έκανε λόγο χθες η Φώφη Γεννηματά, διατηρώντας, παράλληλα, τους υψηλούς τόνους της κριτικής κατά της κυβέρνησης, στην οποία καταλόγισε αρρυθμίες και ελλιπή προετοιμασία για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, αλλά και στο μέτωπο του σχεδίου για τον εμβολιασμό.
Οσον αφορά το πρώτο σκέλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στην απόφασή της για «καθαίρεση» του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. «Δεν “έφαγα” κανέναν», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κάνοντας λόγο, παράλληλα, για «αξιοποίηση όλων των στελεχών του κινήματος» και τονίζοντας, όσον αφορά τον πρώην υπουργό, πως «πεντέμισι χρόνια εκπροσώπησης στο Κοινοβούλιο ήταν αρκετά».

Επιπλέον, η ίδια απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί απόφασης που συνδέεται με την υποψηφιότητα του κ. Λοβέρδου για την ηγεσία, σημειώνοντας πως ποτέ δεν λειτούργησε «με τέτοια μικρότητα και τέτοια μέτρα και σταθμά». Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε το ζήτημα «θέμα εκ του μη όντος», τονίζοντας ότι η ανάδειξή του εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα που, όπως είπε, «ενοχλούνται από τον τεκμηριωμένο και μη λαϊκίστικο λόγο» της παράταξης, δείχνοντας, δηλαδή, σαφώς προς το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε στην εξίσωση και κυβερνητικές παρεμβάσεις, μιλώντας για «κύκλους πίσω από τους οποίους κινείται το ίδιο το Μαξίμου». Σε γενικότερο πλαίσιο, άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που από τη Χαρ. Τρικούπη εκφράζεται δυσφορία έναντι των μέσων ενημέρωσης, μιας και πρόκειται για ζήτημα που το ΚΙΝΑΛ σηκώνει ψηλά το τελευταίο διάστημα, κάνοντας λόγο για περιορισμένη προβολή των θέσεών του. Πάντως, αξιοσημείωτη και σε σαφώς διαφορετικό μήκος κύματος, όσον αφορά την «καθαίρεση» Λοβέρδου, ήταν η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, βασικού εσωκομματικού «αντιπάλου» της κ. Γεννηματά. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής «έδειξε» την ίδια την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ως υπεύθυνη για τη δημιουργία… αχρείαστων εσωκομματικών αναταράξεων. «Δεν βλέπω τον λόγο, όταν ένας αντίπαλος χώρος, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, βυθίζεται στην εσωστρέφεια, να στρέφουμε τον προβολέα της δημοσιότητας προς τη δική μας πλευρά», επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, πάντως, πως «η συζήτηση για τα εσωτερικά μας θεσμικά ξεκινάει το φθινόπωρο», μην παρεκκλίνοντας, δηλαδή, από τη γραμμή ότι οι εξελίξεις εντός της παράταξης αποτελούν ένα άκαιρο ζήτημα στην παρούσα φάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή