Κυρ. Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Πάμε όσο γρήγορα μας επιτρέπουν οι παραλαβές

Κυρ. Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Πάμε όσο γρήγορα μας επιτρέπουν οι παραλαβές

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι προτάσεις του κ. Τσίπρα εξαντλήθηκαν στο να κάνουμε περισσότερες προσλήψεις στο ΕΣΥ, περισσότερα, τεστ και εμβολιασμούς», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως μετά τα πρώτα δύο λεπτά, ο κ. Τσίπρας έκανε μια ομιλία γενικολογίας «σαν έκθεση παιδιού γυμνασίου».

«Όταν μίλησα στη Βουλή στην πιο δύσκολη στιγμή της πανδημίας, στις αρχές Δεκεμβρίου, ανέλαβα το μερίδιο των ευθυνών που μου αναλογούσαν», δήλωσε ο Πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε «είχατε ζητήσει κ. Τσίπρα εσείς να κλείσει νωρίτερα η Θεσσαλονίκη ή κανένα στέλεχός σας; Όχι, δεν το είχατε πει».

«Υπήρχαν όντως κάποιοι λοιμωξιολόγοι και κάποιοι τοπικοί παράγοντες που ζητούσαν να κλείσει η Θεσσαλονίκη , η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν ήταν αυτή. Αυτό ήταν επίσημο, και δεν το έχει διαψεύσει κανένα από τα στελέχη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), αναφέροντας ότι είναι καλό «το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με Δανία και Φινλαδία με δείκτη θετικότητας κάτω του 4%».

«Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο έπρεπε η κοινωνία να καταλάβει με μεγάλη προσπάθεια και τίμημα. Αυτή η κυβέρνηση διπλασίασε τα κρεβάτια στα νοσοκομεία, που ενίσχυσε τα νοσοκομεία», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «σήμερα, δυστυχώς, η Pfizer ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι όλες οι χώρες θα λάβουν λιγότερα εμβόλια αυτό τον μήνα». 

«Πάμε όσο γρήγορα μας επιτρέπουν οι δόσεις που παραλαμβάνουμε. Δεν μπορούμε να ξοδέψουμε όλα τα εμβόλια που έχουμε σήμερα γιατί δεν γνωρίζουμε αν οι εταιρείες μπορούν να τηρήσουν τις παραδόσεις για τις οποίες έχουν δεσμευθεί. Αν είχαμε προχωρήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα, υπήρχε κίνδυνος να μην μπορούμε να κάνουμε τη δεύτερη δόση», υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά τα τέστ, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια για εμβολιασμό όλων των πολιτών, και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει εάν θεωρεί τα rapid test αναξιόπιστα και πρόσθεσε: «Δεν είναι χρήσιμα για να παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας; Υπονομεύετε με το λόγο σας μια εθνική προσπάθεια να προσέρχονται οι πολίτες να κάνουν τεστ. Η Ελλάδα είναι στο μέσο όρο της ΕΕ στα τεστ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή