Διπλή κριτική για την πολιτική στον χώρο της υγείας και τα εμβόλια

Διπλή κριτική για την πολιτική στον χώρο της υγείας και τα εμβόλια

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, με έμφαση στο ζήτημα του εμβολιασμού αλλά και στην πολιτική στον χώρο της υγείας, άσκησαν οι αρχηγοί των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης χθες στη Βουλή. 
Απαντες δε, όπως νωρίτερα είχε πράξει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξαν ότι το κόμμα τους διαθέτει προτάσεις που, αν τις υιοθετήσει η κυβέρνηση, θα υπάρξουν λύσεις και υπερβάσεις αδιεξόδων.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φωτεινή Γεννηματά επέκρινε εκ νέου την κυβέρνηση ότι δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των συνεπειών της στην κοινωνία και στην οικονομία. «Η πολιτική τού “βλέποντας και κάνοντας” έχει παρενέργειες. Οταν δεν έχεις σχέδιο, εκτίθεσαι. Οι παλινωδίες, τα μπρος-πίσω, οι δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν είναι πολλές», είπε μεταξύ άλλων, και συνέχισε: «Ως τώρα βλέπουμε και πάλι ράβε-ξήλωνε, αόριστες υποσχέσεις, αναβολές, πιέσεις και τον κίνδυνο ενός lockdown-ακορντεόν που θα είναι καταστροφικό». 

Ως προς το εμβόλιο είπε πως «από μόνο του δεν αρκεί» και συμπλήρωσε: «Υπερασπίζομαι το εθνικό σύστημα υγείας ως εγγυητή της δημόσιας υγείας». Λίγη ώρα αργότερα, στη δευτερολογία της, επισήμανε επιπροσθέτως: «Χρειάζονται μαζικά τεστ. Προβληματική η μεθοδολογία που ακολουθήσατε. Πρέπει να ακολουθήσετε άλλους τρόπους για να υπάρξουν σοβαρά επιδημιολογικά δεδομένα. Χρειάζονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ».

Το ΚΚΕ

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε: «Ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού απέχει πολύ ακόμα από το να είναι μαζικός και δεν μπορεί να κουκουλώσει τις παλινωδίες και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησής σας». 

Ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη να αξιοποιηθούν τα ασφαλή εμβόλια για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού», προσθέτοντας ότι «αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι αρκούν μόνο τα εμβόλια, για να υποκαταστήσουν τα χάλια του δημόσιου συστήματος υγείας».

Τις γνωστές του ενστάσεις ως προς τα εμβόλια επανέλαβε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος: «Ολοι γνωρίζουμε από τους γιατρούς ότι ένα εμβόλιο χρειάζεται τρία χρόνια για να θεωρηθεί ασφαλές. Ξέρετε τι έγινε στη Γερμανία, με την εταιρεία Κόντεργκαν; Αυτή η εταιρεία είχε παραγάγει ένα φάρμακο, που πουλιόταν σε όλο τον κόσμο. Αυτό το φάρμακο είχε μία ουσία και όσες έγκυες γυναίκες το πήραν γέννησαν παιδιά χωρίς χέρια και χωρίς πόδια. Γιατί λοιπόν είστε τόσο πολύ υπέρμαχοι του εμβολίου, όταν υπάρχουν και άλλες λύσεις. Υπάρχουν φάρμακα».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε: «Δεν είστε άριστοι, αλλά ευχάριστοι στους ολιγάρχες». Και αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση χτίζει «αστυνομικό κράτος και ψηφιακό παρακράτος», μίλησε για κυβερνητικό φιάσκο που έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή