Κρίσεις στις Ε.Δ. με παραμονή της ηγεσίας

Κρίσεις στις Ε.Δ. με παραμονή της ηγεσίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανανέωση της θητείας του συνόλου της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) αναμένεται να καταλήξει, εκτός απροόπτου αύριο, το ΚΥΣΕΑ που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη. Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης και ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις ένα χρόνο και η θητεία τους θα ανανεωθεί. Εκτός από τη μόλις μονοετή, έως τώρα, διάρκεια της θητείας τους στην ηγεσία, και οι τρεις αρχηγοί πιστώνονται και την πολύ καλή αντίδραση των Ε.Δ. στην κρίση του Εβρου και του «Ορούτς Ρέις». Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στην περίπτωση του αρχηγού ΓΕΑ Γιώργου Μπλιούμη, ο οποίος συμπληρώνει δύο έτη στη θέση του. 

Στον κ. Μπλιούμη πιστώνονται, επιπλέον, τα αντανακλαστικά και η άψογη ανταπόκριση του μηχανισμού της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) στην ταχύτητα που απαιτήθηκε ώστε να καταρτιστεί μια λεπτομερής και πλήρης μελέτη ενσωμάτωσης των γαλλικών μαχητικών «Ραφάλ». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπλιούμης (παρότι προέρχεται από τα F-16) ταξίδεψε ο ίδιος ώς το Μον-ντε-Μαρσάν και δοκίμασε τις δυνατότητες των «Ραφάλ». Στον κ. Μπλιούμη πιστώνεται επίσης η εξεύρεση έξυπνων λύσεων για την επιτάχυνση του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 Block 52 Plus (το πρωτότυπο πετάει στις αρχές Φεβρουαρίου για τις ΗΠΑ), αλλά και της επικείμενης συμφωνίας για παράλληλο εκσυγχρονισμό των F-16 Block 50 της Π.Α. 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανανέωσης της θητείας της ηγεσίας των Ε.Δ. θα ακολουθήσουν, τις επόμενες εβδομάδες, οι τακτικές κρίσεις των υπόλοιπων αξιωματούχων του Στρατού Ξηράς, του Π.Ν. και της Π.Α. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή