Βραχυκύκλωμα στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Κουφοντίνα

Βραχυκύκλωμα στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Κουφοντίνα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαπέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους έξι πρώην βουλευτές και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τάραξαν για άλλη μία φορά τα πολιτικά νερά με κείμενό τους για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τα δικαιώματά του, που, όπως υποστηρίζουν, καταστρατηγούνται. Οι υπογράφοντες (Αν. Καββαδία, Γ. Κυρίτσης, Π. Λάμπρου, Μ. Κανελλοπούλου, Β. Κατριβάνου, Ν. Μανιός κ.ά.) κάνουν λόγο για εκ νέου καταδίκη και τιμωρία του συγκεκριμένου κρατουμένου, που έχει φυλακιστεί για τη δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Σύμφωνα με το κείμενο, η κυβέρνηση στην περίπτωση Κουφοντίνα «προχώρησε σε κινήσεις και ενέργειες που παραβιάζουν τον νόμο, τον οποίο ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει», καθώς «με βάση το ΦΕΚ έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στον Δομοκό». Συμπληρώνουν, μάλιστα, πως «όταν η ζωή ενός ανθρώπου κινδυνεύει (λόγω της απεργίας πείνας και της επιβαρυμένης υγείας του), δεν μπαίνεις στη λογική “οφθαλμός αντί οφθαλμού”, δεν παραπέμπεις στην πράξη, δεν ισοφαρίζεις τα αδικήματα, δεν εκδικείσαι. Δεν είναι αυτός ο ρόλος σου».

Αυτή η νέα παρέμβαση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα πολιτικά κόμματα. Η Ν.Δ. αναφέρει πως «ο κατά συρροήν δολοφόνος Δ. Κουφοντίνας και οι υποστηρικτές του πρέπει να αντιληφθούν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται». Προκαλούν τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί για το θέμα, συμπληρώνοντας ότι «προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσαν προς υπεράσπισή του, ενώ ποτέ δεν βρήκαν να πουν κουβέντα για τα θύματά του».

«Η τρομοκρατία είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία. Σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους», ήταν η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε υψηλούς τόνους ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε: «Μας προξενεί εντύπωση η επιλεκτική αναφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, χωρίς να καταδικάζουν κατηγορηματικά τις τρομοκρατικές, δολοφονικές του ενέργειες». Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη μεταχείριση του Δημήτρη Κουφοντίνα «παράνομη, ανεπίτρεπτη, με βάση τις θεμελιώδεις αρχές προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή