Β. Κικίλιας: Εξετάζεται η εμπλοκή και ιδιωτών ιατρών στη «μάχη» του εμβολιασμού

Β. Κικίλιας: Εξετάζεται η εμπλοκή και ιδιωτών ιατρών στη «μάχη» του εμβολιασμού

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να εμπλακούν οι ιδιώτες ιατροί στον εμβολιασμό των πολιτών που δεν μπορούν να μετακινηθούν επεξεργάζονται οι αρμόδιοι φορείς, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

«Επεξεργαζόμαστε τη δυνατότητα, η οποία θα υπάρξει σε επόμενο χρονικό διάστημα με ένα πιο “εύκολο” εμβόλιο, να εμπλακούν οι ιδιώτες ιατροί στον εμβολιασμό των συμπολιτών μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία και να βοηθήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά έπειτα από συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στους εμβολιασμούς κατά της COVID-19.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και την περιφέρεια Αττικής για τη συνδρομή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. «Αναγνωρίζοντας το ρόλο και τη μάχη που έχουν δώσει οι γιατροί μας σε όλα τα επίπεδα – στο ΕΣΥ, στις ιδιωτικές κλινικές, της Πρωτοβαθμίου και οι ιδιώτες – η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προέταξε έτσι, ώστε οι συνάδελφοι να εμβολιαστούν πρώτοι και να μπορέσουν να συνεχίσουν να δίνουν τις μάχες τους σε όλα τα επίπεδα» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Είπε επίσης ότι σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς θα αυξάνονται οι δόσεις των εμβολίων βάσει της κοινής ευρωπαϊκής συμφωνίας, θα εμπλακούν όλο περισσότεροι ιατροί στον εμβολιασμό. Επανέλαβε δε ότι «είμαστε σε ένα κρίσιμο, κομβικό σημείο» σημειώνοντας πως «ναι μεν η χώρα είναι εμφανές ότι τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από άλλες, είναι όμως μια κρίσιμη μάχη».

«Το υγειονομικό μας σύστημα βεβαίως έχει παλέψει πάρα πολύ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά σε αυτή την τεράστια υγειονομική επιχείρηση που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα, με αλληλεγγύη και ομαδικό πνεύμα θα εργαστούμε όλοι μαζί και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε.

Ο κ. Πατούλης από την πλευρά του σημείωσε ότι «ο εμβολιασμός γίνεται ικανοποιητικά. Προφανώς το επόμενο χρονικό διάστημα με ένα σημαντικό αριθμό εμβολίων που έρχονται στη χώρα, όλοι θα μπούμε σε αυτή την εθνική προσπάθεια».

Διαβάστε επίσης:

Σταματά την ανάπτυξη εμβολίου το Ινστιτούτο Παστέρ

Εξηγήσεις από την AstraZeneca ζητεί η Ε.Ε. για τις περικοπές στα εμβόλια

Εμβόλιο COVID-19 και μητρότητα, μια άγνωστη εξίσωση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή