Η Ανατ. Μεσόγειος στη συνάντηση Δένδια – Μπορέλ

Η Ανατ. Μεσόγειος στη συνάντηση Δένδια – Μπορέλ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείπνο εργασίας με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ είχε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι ευρωτουρκικές σχέσεις και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Μπορέλ: Σημαντικό βήμα

Νωρίτερα, ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.

«Σήμερα, οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ξεκίνησαν και ελπίζουμε ότι μέχρι τα μέσα – τέλη Φεβρουαρίου η πρώτη επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό θα γίνει επίσης» επισήμανε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι «η ανησυχία μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το μομέντουμ, για όλα τα ζητήματα που το 2020 ήταν δύσκολα». Κατέληξε δε λέγοντας ότι όλα πρέπει να μείνουν ήρεμα για να υπάρχει καλό κλίμα.

Στέιτ Ντιπάρμεντ: Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για μείωση εντάσεων

Την ικανοποίηση της Ουάσιγκτον για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας εξέφρασε ο νέος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη και τη δέσμευση των δύο κυβερνήσεων σε αυτή τη διαδικασία» ανέφερε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Υποστηρίζουμε όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο» συμπλήρωσε.

Νέος γύρος διερευνητικών στην Αθήνα               

Υπενθυμίζεται πως σε συμφωνία για διεξαγωγή του επόμενου γύρου των επαφών στην Αθήνα ήρθαν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι αντιπροσωπίες Ελλάδας και Τουρκίας, κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών στο πλαίσιο του 61ου γύρου των διερευνητικών.

Οι συνομιλίες που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη, ολοκληρώθηκαν περίπου στη μία το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), διαρκώντας λίγο περισσότερο από τρεις ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Απτά βήματα προόδου αναμένει από Άγκυρα η Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή