Η πολιτική ηγεσία λέει «αντίο» στον Σ. Βαλυράκη

Η πολιτική ηγεσία λέει «αντίο» στον Σ. Βαλυράκη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών να αναλαμβάνει να προσδιορίσει τα ακριβή αίτια θανάτου του Σήφη Βαλυράκη και το Λιμενικό να διερευνά τις συνθήκες που προκάλεσαν το δυστύχημα στα νερά του Ευβοϊκού Κόλπου, η πολιτική ηγεσία της χώρας εξέφρασε χθες τη θλίψη της για τον θάνατο του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Κυριακής από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος στο Πεζονήσι Ερέτριας. Οι έρευνες άρχισαν όταν ειδοποίησε η σύζυγός του τις Αρχές, καθώς αγνοείτο για ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σ. Βαλυράκης, ο οποίος είχε εξοχικό σπίτι στην Ερέτρια, είχε βγει στα ανοιχτά με το φουσκωτό σκάφος του προχθές το μεσημέρι.

«Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας γενναίος και ακέραιος δημοκράτης. Ατρόμητος αντιστασιακός στη δικτατορία και ανιδιοτελής βουλευτής και υπουργός στη Δημοκρατία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Ηταν «πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξη», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Δηλώσεις έκαναν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, οι πρώην πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαράς, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή