Οι διαδηλώσεις ανεβάζουν ξανά το θερμόμετρο

Οι διαδηλώσεις ανεβάζουν ξανά το θερμόμετρο

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία και η αστυνομική απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων βρέθηκαν στο επίκεντρο έντονου πολιτικού διαλόγου ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση χθες στη Βουλή. Αν και οι συνεδριάσεις αφορούσαν νομοσχέδια κύρωσης συμβάσεων, που μάλιστα τυγχάνουν ευρύτερης στήριξης, οι τόνοι ανέβηκαν για τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Στον απόηχο και του περιεχομένου της συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στην «Κ», ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση άσκησαν κριτική για την πολιτική της Ν.Δ. στα εθνικά θέματα, με το ΚΙΝΑΛ να ζητεί ενημέρωση ως προς το τι προέκυψε από τον πρόσφατο γύρο των διερευνητικών της Κωνσταντινούπολης. «Εμείς στηρίξαμε και στηρίζουμε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, γιατί ο διάλογος αποτελεί τον μόνο τρόπο λύσης της διαφοράς μας με την Τουρκία», σημείωσε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Γ. Κατρούγκαλος. «Πρέπει να επιδιώξουμε μια έντιμη συμφωνία και οφείλει η κυβέρνηση να μας πει ποια είναι η τακτική που θα επιλέξει για να προωθήσει τον στόχο αυτό», πρόσθεσε και ζήτησε εκ νέου ενημέρωση αναφορικά με τον χρόνο κύρωσης από τη Βουλή των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. «Ελπίζουμε να μη δούμε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο», σχολίασε εκ μέρους της Ελλ. Λύσης ο κ. Κ. Σήτας και, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ., ανέφερε: «Είστε υπέρ του διαλόγου ή είστε με τον Σαμαρά που λέει άλλα;». Τη θέση ότι «είναι σωστή η επιλογή της συμφωνίας επανάληψης των διερευνητικών, αν και είναι εύθραυστη», εξέφρασε ο κ. Μ. Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ).

Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα, πάντως, όταν έγιναν αναφορές στη χθεσινή εξέλιξη όσον αφορά την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συναθροίσεις. Για «αντιδημοκρατική επιλογή» της κυβέρνησης που «βάζει στόχο τη δημοκρατία» έκανε λόγο ο κ. Σ. Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ). «Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες», τόνισε ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ). Ανάλογου περιεχομένου ανακοινώσεις και δηλώσεις εντός και εκτός Βουλής έγιναν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Αδιανόητο να αποτελεί αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης το γιατί δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις και πορείες χιλιάδων ανθρώπων, ώστε να ευνοηθεί η περαιτέρω υπερμετάδοση. Τι ίσχυε, δηλαδή, μέχρι τώρα; Ηταν όλοι έξω σε συγκεντρώσεις; Δεν είχαμε επιμέρους αποφάσεις ανάλογα με τη συγκέντρωση;» απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη.

Αγωγές Τσίπρα

Αγωγές κατά των δημοσιογράφων Γ. Κουρτάκη και Γ. Παπαχρήστου κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε σχέση με τα δημοσιεύματα για την εξοχική κατοικία που μισθώνει στο Σούνιο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ, «για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής του, την οποία οι δύο δημοσιογράφοι και οι εργοδότες τους, παράνομα και υπαίτια, προκάλεσαν με τις αναληθείς και συκοφαντικές δηλώσεις και αναρτήσεις τους ηλεκτρονικά, διά του Τύπου αλλά και τηλεοπτικά», όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου. Το ποσό, όπως διευκρινίζεται, θα αποδοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στον χώρο της ενημέρωσης.

Για οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων κάνουν λόγο από τη Ν.Δ., αλλά και για προσπάθεια εκφοβισμού προς εκείνους που ασκούν κριτική. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν πως η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να λειτουργήσει ως συνήγορος υπεράσπισης των συκοφαντών του κ. Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή