ΠτΔ: Το Ολοκαύτωμα είναι η πιο οδυνηρή κληρονομιά του 20ού αιώνα

ΠτΔ: Το Ολοκαύτωμα είναι η πιο οδυνηρή κληρονομιά του 20ού αιώνα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τιμώντας την Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Με δέος, σεβασμό και βαθιά συγκίνηση απέτισα σήμερα τιμή στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Το Ολοκαύτωμα είναι η πιο ακραία εκδήλωση του κακού στην ανθρώπινη ιστορία και η πιο οδυνηρή κληρονομιά του εικοστού αιώνα» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δήλωσή της.

«Ένα αποτρόπαιο έγκλημα εναντίον εκατομμυρίων αθώων, που εξοντώθηκαν όχι για κάτι που έκαναν, αλλά γι’ αυτό που ήταν, για τη φυλετική τους ταυτότητα. Μια γενοκτονία εκτελεσμένη με τη μεγαλύτερη ψυχρότητα και συστηματικότητα» πρόσθεσε.

Επεσήμανε δε ότι «το Ολοκαύτωμα μας αφορά όλους, όχι μόνο τον εβραϊκό λαό. Θέτει συνεχώς σε δοκιμασία την ιστορική μας συνείδηση, την ηθική μας συνείδηση. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο απέναντι στη βαρβαρότητα».

«Η καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης, η θωράκιση απέναντι στη ρητορική του μίσους και η επαγρύπνηση για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξίας, είναι το ανάχωμά μας στην επέλαση του κακού» κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Στο Άουσβιτς δολοφονήθηκε η ελευθερία, η λογική, η αξιοπρέπεια

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή