Aνησυχία για τις μεταλλάξεις, κερδίζει έδαφος το εμβόλιο

Aνησυχία για τις μεταλλάξεις, κερδίζει έδαφος το εμβόλιο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη παραμένει η ανησυχία των πολιτών για τον κορωνοϊό, με περιστατικά των νέων μεταλλάξεων να κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα. Στην έρευνα της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, εμφανίζεται αυξημένο το ποσοστό όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει πως οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία δεν θα φέρουν αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, αναφορικά με την ανησυχία των πολιτών για τις καινούργιες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, το 58% ανησυχεί πολύ (29%) και αρκετά (29%). Μέτρια ανησυχεί το 20%, λίγο το 9% και ελάχιστα έως καθόλου το 11%.

Aνησυχία για τις μεταλλάξεις, κερδίζει έδαφος το εμβόλιο-1

Στην ερώτηση «θα κάνετε το εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό, όταν αυτό εγκριθεί και είναι διαθέσιμο, δωρεάν για εσάς;» το 74% είναι θετικό. «Σίγουρα ναι» απαντά το 49% και «μάλλον ναι» το 25%. Διστακτικό, ωστόσο, εμφανίζεται το 21% των πολιτών. Στην προηγούμενη έρευνα το 67% δήλωνε θετικό για τον εμβολιασμό.

Aνησυχία για τις μεταλλάξεις, κερδίζει έδαφος το εμβόλιο-2

Τους πρώτους μήνες απαντά ότι θα κάνει το εμβόλιο το 63%. Πιο συγκεκριμένα, εφόσον δοθεί η έγκριση και είναι δωρεάν, το 47% απαντά πως θα μεταβεί στα εμβολιαστικά κέντρα το συντομότερο δυνατόν και το 16% ύστερα από 2-3 μήνες. Αρκετά αργότερα δηλώνει πως θα κάνει το εμβόλιο το 22% και ποτέ το 11%.

Aνησυχία για τις μεταλλάξεις, κερδίζει έδαφος το εμβόλιο-3

Σε ό,τι αφορά την άρση των μέτρων και αν μπορούμε να προχωρήσουμε σε ελάφρυσνη των δραστηριοτήτων, η πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται θετική (55%) έναντι (39%) που δηλώνουν αρνητικοί.

Aνησυχία για τις μεταλλάξεις, κερδίζει έδαφος το εμβόλιο-4

Στα ελληνοτουρκικά και με αφορμή τις διερευνητικές επαφές, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (76%) δηλώνει πως δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Aνησυχία για τις μεταλλάξεις, κερδίζει έδαφος το εμβόλιο-5

Η κυβέρνηση, παρά την κρίση του κορωνοϊού, εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, της τάξης των 16 μονάδων (16% και τον Δεκέμβριο).

Ειδικότερα, η Ν.Δ. με αναγωγή επί των εγκύρων συγκεντρώνει 39% (μία μονάδα κάτω σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23%, χάνοντας μία μονάδα. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, ποσοστό 4,5% η Ελληνική Λύση και 3% το ΜέΡΑ25. Η ζώνη των αναποφάσιστων αποτυπώνεται στο 9%.

Aνησυχία για τις μεταλλάξεις, κερδίζει έδαφος το εμβόλιο-6

Τέλος, στην ερώτηση ποιον «από τους δύο θεωρείτε καταλληλότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα», το 44% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 24% τον Αλέξη Τσίπρα. Το 28% τάσσεται υπέρ της επιλογής «κανένας από τους δύο».

Aνησυχία για τις μεταλλάξεις, κερδίζει έδαφος το εμβόλιο-7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Η Δημοσκόπηση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή