Στη Βουλή η δικογραφία για τον Ν. Παππά

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Ν. Παππά

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς τη Βουλή οδεύει η δικογραφία με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς η εισαγγελία διαβιβάζει στο Κοινοβούλιο τον σχετικό φάκελο έπειτα από έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου. Η δικογραφία διαβιβάζεται μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν δικαίωμα αυτοτελούς έρευνας για αδικήματα που σχετίζονται με τα υπουργικά καθήκοντα.

Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, «κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψαν στοιχεία για ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων κατά την άσκηση των καθηκόντων πρώην υπουργού (Νίκου Παππά)» και ως εκ τούτου, με βάση τις συνταγματικές διατάξεις, η σχετική δικογραφία αποστέλλεται άνευ αξιολόγησης προς τη Βουλή για τα περαιτέρω. Μετά την αποστολή του σχετικού φακέλου ενδέχεται η Βουλή, με πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να προχωρήσει σε κοινοβουλευτική διερεύνηση των όσων έχει καταγγείλει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος διατείνεται πως ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν «στημένος». Αλλωστε, η διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών κατέπεσε με πάταγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο την έκρινε μη σύννομη και αντισυνταγματική, ακυρώνοντας τον διαγωνισμό και τινάζοντας στον αέρα το εγχείρημα της τότε κυβέρνησης.

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που μετείχε στον διαγωνισμό, έχει καταγγείλει συγκεκριμένα ότι δεν είχε χρήματα να μετάσχει σε αυτόν, αλλά πείστηκε από τον Νίκο Παππά προκειμένου η τότε κυβέρνηση να αποκτήσει τηλεοπτικό κανάλι δικής της επιρροής και προς τούτο του δόθηκαν από αλλοδαπό επιχειρηματία τα 3 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό με τη μορφή εγγυητικής επιστολής. Οταν όμως η διαδικασία δεν προχώρησε όπως είχε οργανωθεί, κατά τον κ. Καλογρίτσα τα χρήματα αυτά διοχετεύθηκαν για να ανοίξει εφημερίδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να καταπέσει, ως όφειλε, η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. που είχε εκδοθεί από την Τράπεζα Αττικής. Η έρευνα για τις καταγγελίες Καλογρίτσα έγινε επί μήνες από την εισαγγελία και συγκεκριμένα από τον εισαγγελέα Κων. Σιμιτζόγλου, ο οποίος υπογράφει και το διαβιβαστικό προς τη Βουλή.

Από το περιεχόμενο της όλης δικογραφίας, τι στοιχεία υπάρχουν και τι βασιμότητα διαθέτουν, θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα, αν δηλαδή η Βουλή θα ξεκινήσει έρευνα μέσω εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή