Προσωρινό «σιωπητήριο» στις τάσεις από Τσίπρα

Προσωρινό «σιωπητήριο» στις τάσεις από Τσίπρα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ενώσει τις τάσεις μέσω του προγράμματος του κόμματος επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, και στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου έκανε σαφές στους εκπροσώπους τους (Κίνηση Μελών, Ομπρέλα, ΡΕΝΕ, Γέφυρα) πως, μέχρι να εγκριθεί το τελικό κείμενο των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, οι τόνοι πρέπει να πέσουν και παρεμβάσεις-πλατφόρμες να σταματήσουν να δημοσιοποιούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προϊδεάσει τους στενούς συνεργάτες του για αυτή του την απόφαση από τον πρωινό καφέ της προηγούμενης Πέμπτης. Διαφωνίες δεν υπήρξαν, στη βάση πως από τη στιγμή που υπάρχουν στο τραπέζι οι προγραμματικές θέσεις, τα κείμενα των τάσεων τη δεδομένη χρονική στιγμή περισσεύουν. Εναν αστερίσκο, σύμφωνα με πληροφορίες, έβαλε στην κουβέντα ο Ν. Βούτσης τονίζοντας πως αυτό το «σιωπητήριο» δεν θα πρέπει να σημαίνει σε καμία περίπτωση διακοπή της λειτουργίας των τάσεων.

Το κείμενο του προγράμματος, αφού επικαιροποιηθεί, θα πάρει το πράσινο φως την Παρασκευή από το Πολιτικό Συμβούλιο, ώστε να εγκριθεί τον Απρίλιο στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή των μελών των νέων νομαρχιακών επιτροπών, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Ευρωομάδας, καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (1.500-2.000 άτομα).

Θα έχουν προηγηθεί πολλές θεματικές διαδικτυακές εκδηλώσεις και βασικός στόχος του Αλ. Τσίπρα είναι σε αυτές να συμμετάσχουν και στελέχη εκτός της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Το ζητούμενο είναι η συγκρότηση ενός νέου δυναμικού κοινού που θα συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα και θα μεταφέρει τις θέσεις του κόμματος στον συνδικαλιστικό χώρο, στην εργασία, στα πανεπιστήμια, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον χώρο του πολιτισμού, με έναν λόγο επιστημονικό και τεκμηριωμένο. Το νέο πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας του isyriza και θα επικεντρώνεται στην καταπολέμηση των ανισοτήτων, στα εργασιακά, στο φορολογικό σύστημα, στο νέο ΕΣΥ, στο ασφαλιστικό, στην Παιδεία και στη νέα πράσινη κοινωνική συμφωνία.

Παράλληλα, οι αντιπολιτευτικοί ρυθμοί ανεβαίνουν στην Κουμουνδούρου, με την πανδημία και τις αλλαγές στα πανεπιστήμια να βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής.

Ο Ν. Ηλιόπουλος εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρωθυπουργό δηλώνοντας πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παραμένει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Την καλούμε, έστω και τώρα, να αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα της πατέντας και να σταματήσει να παρακολουθεί άβουλα τις πολυεθνικές να παίζουν παιχνίδια την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές». Η Φώφη Γεννηματά κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική εντυπωσιασμού και ζητεί να υπάρξει πολιτική συνεννόηση γύρω από ένα «εθνικό σχέδιο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή