Επισκέψεις Κυρ. Μητσοτάκη σε Κύπρο και Ισραήλ

Επισκέψεις Κυρ. Μητσοτάκη σε Κύπρο και Ισραήλ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ισραήλ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και οι εξελίξεις στην περιοχή.

Διαβουλεύσεις ενόψει πενταμερούς για το Κυπριακό

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κύπρου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, αντικείμενο της οποίας υπήρξε και η προοπτική της άτυπης πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Κατά την επικοινωνία συμφωνήθηκε να μεταβεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο πρωθυπουργός στη Λευκωσία.

Τσαβούσογλου: Αν μοιράσουμε τα έσοδα, θα λυθεί το 50% του ζητήματος της Ανατ. Μεσογείου

Χθες, Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, δήλωσε ότι ο τρόπος διαμοιρασμού των εσόδων του φυσικού πλούτου του νησιού είναι το σημαντικότερο ζήτημα.

«Αν στην Κύπρο καταφέρουμε να βρούμε τον τρόπο του διαμοιρασμού των εσόδων, τότε θα έχουμε λύσει το 50% του ζητήματος της Ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ , ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε την επίλυση του ζητήματος στη βάση των δυο κρατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή