Στη Βουλή οι «δικογραφίες του ΣΥΡΙΖΑ»

Στη Βουλή οι «δικογραφίες του ΣΥΡΙΖΑ»

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαβίβαση χθες στη Βουλή, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, δύο δικογραφιών για υποθέσεις οι οποίες αφορούν τέως υπουργούς κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει ήδη το πολιτικό θερμόμετρο στο Κοινοβούλιο, με τη Ν.Δ. να αφήνει κατ’ αρχήν ανοικτό το ενδεχόμενο συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής και τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά κάνοντας λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τον δημόσιο διάλογο από ευθύνες της για σημαντικά θέματα και για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Η πρώτη δικογραφία σχετίζεται με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα για το παρασκήνιο που καθόρισε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τον τέως υπουργό Νίκο Παππά. Η δεύτερη έχει σχέση με την υπόθεση της Folli Follie και εμπεριέχει αναφορές στους τέως υπουργούς Αλ. Φλαμπουράρη και Αλ. Χαρίτση.

«Από την αξιολόγηση των μέχρι τώρα στοιχείων, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η Ν.Δ. με αίσθημα ευθύνης θα λάβει τις αποφάσεις της στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, συνεχίζοντας την αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού», σημείωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Γ. Μπούγας, ο οποίος νωρίτερα είχε –όπως είπε– «μια πρώτη ενημέρωση» από τους βουλευτές Αθ. Πλεύρη και Δ. Μαρκόπουλο, από τους οποίους και είχε ζητήσει να δουν τις δικογραφίες. «Συνεχίζουμε να αξιολογούμε το αποδεικτικό υλικό και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας όταν έχουμε προβεί σε πλήρη και υπεύθυνη αξιολόγηση», πρόσθεσε ο κ. Μπούγας ερωτηθείς αναφορικά με το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

«Είναι προφανής η στόχευση και η επιθυμία της Ν.Δ. να επαναφέρει τη δικαστική κρίση στην πολιτική ζωή της χώρας», υποστηρίζει από την πλευρά του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος. Και κάνοντας αναφορά στις κρίσιμες εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία, συνέχισε λέγοντας ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία «κατά σύμπτωση εμφανίστηκαν στη Βουλή δικογραφίες οι οποίες ξαναβάζουν την πολιτική ζωή στο πρίσμα της ποινικής και δικαστικής αντιμετώπισης. Η μεν πρώτη αφορά τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έχει συνήγορο τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Αυτή η υπόθεση έχει κριθεί από το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο και από τα ελληνικά πρωτοδικεία και είναι προφανής η πολιτική της στόχευση. Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη δικογραφία που έχει σχέση με την τροπολογία της Folli Follie, είναι μια τροπολογία η οποία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα στην περασμένη Βουλή και μάλιστα επανήλθε και εκ νέου από τη Νέα Δημοκρατία. Ευτυχώς και για τη χώρα και για την κοινωνία ολόκληρη, δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «αιτείται διαχρονικά και επιτακτικά να τερματιστεί επιτέλους η ασυλία πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις. Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις θα αναγνώσουμε τις δικογραφίες και θα πράξουμε πάλι το αυτονόητο: όλα στο φως και όλα στη Δικαιοσύνη όταν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή