Ποιος ψεκάζει (και) τα νοσοκομεία μας;

Ποιος ψεκάζει (και) τα νοσοκομεία μας;

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πεζοδρόμιο της Μεσογείων, στο ύψος των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Γεννηματάς», μια αφίσα φωνάζει: «Δεν είναι εμβόλια. Είναι πλατφόρμες γενετικής τροποποίησης των κυττάρων»!

Όχι, η υπογραφή δεν είναι κάποιου εργασιακού σωματείου από τα νοσοκομεία. Άλλοι την υπογράφουν. Κάποιοι που προφανώς σκέφθηκαν ότι το σύνθημά τους θα έχει μεγάλη απήχηση ανάμεσα σε αυτούς που μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία. «Ας χτυπήσουμε το σύστημα στην καρδιά του», θα είπαν. «Ας αποκαλύψουμε την κρυφή αλήθεια».

Ποιοι όμως θέλουν να μας τροποποιήσουν τα κύτταρα; Στα ψηλά γράμματα της αφίσας θα βρεις όλες τις απαντήσεις: «Οι μεγάλες δυτικές φαρμακοβιομηχανίες, σε συμμαχία με τις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής/τεχνητής νοημοσύνης και τις μεγάλες ασφαλιστικές».

Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες: «Οι δυτικές φαρμακοβιομηχανίες», όχι οι «ρωσικές» ή οι «κινέζικες». Οι «μεγάλες εταιρείες πληροφορικής», όχι ο πληροφορικάριος στην πλατεία. Οι «μεγάλες ασφαλιστικές» όχι αυτός που ασφαλίζεις το μηχανάκι σου.

Μάλιστα… και άντε και συνεννοήθηκαν όλοι αυτοί, γιατί μας τροποποιούν τα κύτταρα, τι θα κερδίσουν; Σκύβω και διαβάζω: «Γιατί επιδιώκουν να μετατρέψουν το ανοσοποιητικό σύστημα σε ελεγχόμενο ‘’κρίκο’’ της 4ης βιομηχανικής επανάστασης».  

Κόλαση! Πάνε να μας κάνουν «κρίκους» -πειθήνιους φαντάζομαι- των βιομηχανιών τους και πρέπει να μας πιάσει φανάρι στην Μεσογείων για να το μάθουμε.

Και μην ρωτήσετε «μα ποιος πιστεύει αυτές τις παλαβομάρες;» γιατί μπορεί να ακουστεί μια φωνή -και μέσα από τα νοσοκομεία μας- που θα μας τρομάξει. Κάνοντας τις προσθέσεις και τις αναγωγές των στοιχείων που έχουν με το σταγονόμετρο ανακοινωθεί, διαπιστώνω ότι περίπου το 40% του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων μας, αρνείται να κάνει το εμβόλιο! Το 40%!

Είναι τραυματιοφορείς και φύλακες, οι περισσότεροι; Είναι νοσοκόμοι; Ή μήπως είναι γιατροί; Το υπουργείο Υγείας αποφεύγει να δώσει αναλυτικά στοιχεία. Ίσως για να μην προκληθεί πανικός ανάμεσα στους εμβολιαζόμενους που ξαφνικά θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτοί που κρατούν τις σύριγγες είναι αρνητές των εμβολίων. Ή, ακόμη χειρότερα, αυτοί που εξετάζουν στα εξωτερικά ιατρεία δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Φοβούμαι όμως ότι η απόφαση του υπουργείου να μην δώσει αναλυτικά στοιχεία για τους αρνητές των εμβολίων είναι επειδή δεν θέλει να μπλέξει με τους θορυβώδεις συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στα νοσοκομεία, οι οποίο μέχρι σήμερα καλύπτουν αυτές τις επιζήμιες για την δημόσια υγεία συμπεριφορές.  

Και εδώ υπάρχει ένα ερώτημα: Έχει δικαίωμα ένας γιατρός, ένας νοσοκόμος, ένας τραυματιοφορέας, να πει «δεν εμβολιάζομαι». Την απάντηση την έδωσε με ξεκάθαρο τρόπο το πρωί της Πέμπτης ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος στον Παύλο Τσίμα στον Σκάι. Ναι, ακόμη και ένας γιατρός μπορεί να αρνηθεί να κάνει το εμβόλιο, το κράτος, όμως, οφείλει να απαγορεύσει στον συγκεκριμένο γιατρό, που δεν έχει εμβολιαστεί, να βλέπει ασθενείς. Πρέπει να τον πάει σε μια υπηρεσία που δεν θα βλέπει ασθενείς. Κι αν δεν θέλει να μετακινηθεί -θα  πρόσθετα εγώ- θα πρέπει να πάρει άδεια άνευ αποδοχών μέχρι να τελειώσει ο ιατρικός συναγερμός. Γιατί, επιτρέψτε μου, είναι αστείο και προσβλητικό συνάμα κάποιοι γιατροί και κάποιοι νοσοκόμοι να προσπαθούν νυχθημερόν να σώσουν ζωές και κάποιοι άλλοι μέσα στο ίδιο το νοσοκομείο να τους βγάζουν την γλώσσα

Και τέλος πάντων δεν μπορούμε να εισηγούμαστε στην Ευρώπη πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα ανοίγει τις πόρτες στα αεροπλάνα, τα ξενοδοχεία, τα νησιά μας και το 1/3 του συστήματος υγείας της χώρας μας, να είναι ανεμβολίαστο.

Δικαίωμα λοιπόν του κάθε ανθρώπου -και του υγειονομικού- είναι αν θα εμβολιαστεί αλλά κάθε επιλογή έχει τις συνέπειες της. Όπως οι φαντάροι που δεν θέλουν να κρατήσουν όπλα και υποχρεώνονται σε μεγαλύτερη εναλλακτική θητεία.  

Η ίδια κουβέντα γίνεται αυτές τις μέρες και στην Αγγλία. Και εκεί συζητούν αν θα πρέπει να καταστούν υποχρεωτικά τα εμβόλια για το υγειονομικό προσωπικό. Γιατί τον Νοέμβριο σε έρευνα ανάμεσα σε 300 Βρετανούς γιατρούς, διαπιστώθηκε ότι 4 στους 10 δεν θα έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αμέσως μετά την έγκρισή  του.  «Ας περιμένουμε να το δοκιμάσουμε στους ασθενείς μας» σκέφθηκαν πονηρά, 4 στους 10 Βρετανούς γιατρούς. 

Στην ίδια λογική μια άλλη ελληνική οργάνωση έβαλε σε μια αφίσα δύο ποντίκια να συνομιλούν:

  • Θα κάνουμε το πλατφόρμα εμβόλιο να γίνουμε τούμπανο;
  • Τι λες ρε; Τρελός είσαι; Τα πειράματα στους ανθρώπους δεν έχουν τελειώσει ακόμα!!!  

Όχι, αυτή η αφίσα δεν είναι κρεμασμένη έξω από τα νοσοκομεία της Μεσογείων. Στα στενά προς τον Ευαγγελισμό είναι. Αλλά πολύ φοβούμαι ότι αν δεν αντιδράσουμε, σύντομα τέτοιες αφίσες θα είναι κρεμασμένες στα στήθη αντιστασιακών υγειονομικών. Και μετά θα αναρωτιόμαστε «ποιος ψεκάζει τα νοσοκομεία μας;».    

Ακούστε εδώ το podcast

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή