ΣΥΡΙΖΑ: Νέο ολικό lockdown είναι απόδειξη αποτυχίας

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο ολικό lockdown είναι απόδειξη αποτυχίας

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κόπωση της κοινωνίας από την περιπέτεια της πανδημίας, που κλείνει σχεδόν ένα χρόνο, φαίνεται να ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα στελέχη του κόμματος στις πολλές κλειστές συσκέψεις που πραγματοποιούνται να εκτιμούν πως το ακορντεόν της κυβέρνησης «βγάζει φάλτσες νότες» και έχει φέρει σε απόγνωση επιχειρηματίες και εργαζομένους.

Για το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown, στην Κουμουνδούρου έχουν ήδη ετοιμάσει το αφήγημα: «Θα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση της πανδημίας». Ο εκτροχιασμός του εμβολιαστικού προγράμματος, η ύφεση στην οικονομία και η μη στήριξη του ΕΣΥ είναι τα τρία «φάουλ» του Μαξίμου που προβάλλουν συνεχώς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται ένας νέος γύρος «σκληρού ροκ». «Ολο αυτό τον καιρό η επιστημονική επιτροπή εισηγείται μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και η Ν.Δ. αρνείται να ακούσει», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος (Alpha FM), σημειώνοντας πως «αρνείται τη συνταγογράφηση των τεστ, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και τη λήψη μέτρων στους χώρους εργασίας και στα μέτρα μεταφοράς που είναι εστίες υπερμετάδοσης». Ο τομέας της εστίασης, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, αναμένεται να πιέσει πολύ το Μαξίμου το επόμενο διάστημα, αφού οι ίδιοι οι καταστηματάρχες εκτιμούν πως ένα ποσοστό 40%-50% των μαγαζιών δεν θα καταφέρει να ξανανοίξει. Η μεσαία τάξη, με βάση εκτιμήσεις των ίδιων πηγών, ήδη επανεξετάζει τη στροφή που έκανε το 2019 να στηρίξει τη Ν.Δ. και αναμένουν πως σύντομα η σημερινή δημοσκοπική εικόνα θα αλλάξει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει στοχοποιήσει τον πρωθυπουργό τον οποίο κατηγορεί ότι, κατά τη χθεσινή παρουσία του στο ΚΑΤ, μίλησε για αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ «ξεχνώντας ότι αυτές χρειάζονται πρωτίστως εξειδικευμένο προσωπικό». Το άλλο μεγάλο θέμα που αναδεικνύει συνεχώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφορά το ζήτημα της πατέντας των εμβολίων. Με αφορμή ρεπορτάζ του Politico, πως στην Ευρώπη σκέφτονται να σπάσουν τις πατέντες, ο Αλ. Τσίπρας έκανε μια νέα παρέμβαση για το θέμα: «Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του όχι απλά αδυνατούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη συζήτηση, αλλά εχθρεύονται ή λοιδορούν κάθε άποψη που αμφισβητεί το θέσφατο της κερδοφορίας των μεγάλων ευρωπαϊκών φαρμακευτικών προς όφελος της δημόσιας υγείας. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα, αντί να έχουμε μια κυβέρνηση που κάνει το παν σε διεθνές επίπεδο να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή παραγωγή εμβολίων, έχουμε ένα πρωθυπουργό και υπουργούς που μιλούν ως εκπρόσωποι των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και αναμασούν τις ίδιες δικαιολογίες για τις μεγάλες ελλείψεις και τις καθυστερήσεις». Και συμπλήρωσε πως «ευτυχώς για όλους μας, η συζήτηση στην Ευρώπη για τις πατέντες των εμβολίων ανοίγει και γίνεται κάθε μέρα και πιο ουσιαστική. Στην καλύτερη περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης θα συρθεί πίσω από τις εξελίξεις και θα σπεύσει να οικειοποιηθεί μια εξέλιξη την οποία κατήγγειλε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή