ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αστερίσκοι» Γεωργιάδη για καθολικό lockdown: To click away δεν έχει επιβαρύνει

«Αστερίσκοι» Γεωργιάδη για καθολικό lockdown: To click away δεν έχει επιβαρύνει

Τις αναφορές του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, για εισήγηση σκληρού lockdown στην Αττική, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, προτείνοντας «να δοθεί λίγος χρόνος στη συζήτηση των μέτρων».

Τόνισε, δε, ότι «αν ο υπουργός Υγείας, που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για την κυβέρνηση»,

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις ανακοινώνονται  «κεντρικά και θεσμικά», μολονότι  δεν γνωρίζει «τι ακριβώς θα πει το γενικευμένο lockdown, καθώς η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown».

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά» ανέφερε, προσθέτοντας «Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός (Υγείας), τι να σας πω».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στο υπουργείο Ανάπτυξης «έχουν άλλες ανησυχίες». «Ο καθένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι» συμπλήρωσε.

Κατά τη γνώμη του, όπως είπε, «ο κόσμος της αγοράς έχει τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση».

«Αφού γίνει η εισήγηση θα γίνει συζήτηση και θα ανακοινωθούν τα μέτρα» σχολίασε και πρότεινε εκτενέστερη συζήτηση. 

«Θα είναι καλό να δοθεί και λίγος χρόνος για συζήτηση των μέτρων για να μην υπάρξει ξανά πισωγύρισμα και εικόνα που δεν είναι σωστή, δίνοντας την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να λέει διάφορα» είπε χαρακτηριστικά.