Πολιτική αντιπαράθεση για τις διαδηλώσεις

Πολιτική αντιπαράθεση για τις διαδηλώσεις

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα κομματικά επιτελεία της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται εδώ και αρκετούς μήνες στη λογική «δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω». Αν και η πανδημία απαγορεύει οποιαδήποτε σκέψη για εκλογικό αιφνιδιασμό, το πολιτικό σκηνικό μυρίζει μπαρούτι, όπως αποδείχθηκε από τον θόρυβο που προκάλεσε η προχθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτήθηκε αν δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κορωνοϊό κάποιοι άνθρωποι σε μια συγκέντρωση για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, στο όνομα της δημοκρατίας. 

«Βεβαίως δέχομαι το ρίσκο και γι’ αυτό θεωρώ ότι το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μη φέρει τέτοια νομοσχέδια που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις», απάντησε χαρακτηριστικά. Και μπορεί για την Κουμουνδούρου η τοποθέτησή του να ήταν καθαρή, ωστόσο χρειάστηκε ο τέως πρωθυπουργός να παρέμβει χθες στη Βουλή για περαιτέρω εξηγήσεις. Είχε προηγηθεί η κριτική από τον Χρήστο Ταραντίλη, που με ανακοίνωσή του είχε δηλώσει ότι «ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν κορωνοϊό άνθρωποι στις πορείες».

Σε πολύ υψηλούς τόνους για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «γκεμπελικής έμπνευσης μεθόδους» και συμπλήρωσε από το βήμα της Ολομέλειας: «Αλλο το “δέχομαι πως υπάρχει ρίσκο” και άλλο το “αναλαμβάνω το ρίσκο”. Μήπως δεν το κατάλαβε αυτό ο εκπρόσωπός σας; Προφανώς και το κατάλαβε. Ομως, εκεί, σ’ αυτό το σημείο της αθλιότητας έχετε περιπέσει. Με fake news, με διαστρέβλωση και με αλλαγή των λέξεων προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις». 

Η κ. Νίκη Κεραμέως

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε η Νίκη Κεραμέως, η οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή τη δήλωση που έκανε. «Προσπάθησε να την ανασκευάσει σήμερα, ίσως γι’ αυτό θέλει και να κλείσει η Βουλή, για να μην συζητάμε αυτό το οποίο ειπώθηκε χθες», με την υπουργό Παιδείας να συμπληρώνει: «Είπε, βεβαίως δέχομαι το ρίσκο… Δέχεται ο κ. Τσίπρας το ρίσκο να αρρωστήσει κάποιος; Δηλαδή δέχεται αυτή την ευθύνη;» Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο Γιάννης Βρούτσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ανέφερε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσήλθε στη Βουλή για να απολογηθεί για το «ολέθριο λάθος που έκανε».
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, επιμένουν να ζητούν από την κυβέρνηση να αναβάλει τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία που δικαιολογημένα, όπως αναφέρουν, προκαλεί κινητοποιήσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή