Β. Κικίλιας: 500.000 εμβολιασμοί έως το Σάββατο

Β. Κικίλιας: 500.000 εμβολιασμοί έως το Σάββατο

«Είμαστε εδώ σήμερα για να παρουσιάσουμε κάτι πρωτοποριακό: φορητές ΜΕΘ»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υγειονομικές δομές στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας την Πέμπτη.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κικίλια ήταν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου περιηγήθηκε στις κλινικές και στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, ενώ σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν του υπουργείου Υγείας, είδε την ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης 41 απλών κλινών νοσηλείας στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, όπως και αυτό της δημιουργίας επτά κλινών Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Υγείας Τούμπας, το οποίο λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο. Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου εγκαταστάθηκαν δύο πλήρως εξοπλισμένες φορητές ΜΕΘ. 

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Θεσσαλονίκη ήταν το δημαρχείο της πόλης, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στην χώρα 500.000 εμβολιασμοί, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα.

Όπως είπε, «είμαστε εδώ σήμερα για να παρουσιάσουμε κάτι πρωτοποριακό: φορητές ΜΕΘ. Δύο στο “Γ. Γεννηματάς”, δύο στον “Άγιο Δημήτριο” και δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα».

Τόνισε ότι «είναι πλήρως εξοπλισμένες, είναι τελευταίας τεχνολογίας, είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη και έχουν το πολύ μεγάλο αβαντάζ ότι ανάλογα με την πίεση η οποία υπάρχει στη χώρα, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αττική, στην Αχαΐα, μπορούν να μεταφέρονται έτσι ώστε να ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Διαβάστε ακόμη:

Έως 90.000 φορείς «δείχνουν» τα λύματα της Αττικής

Σε ισχύ το τρίτο lockdown στην Αττική

Σε αυστηρό lockdown για 18 ημέρες η Αττική – Όλα τα μέτρα

Αυξάνονται οι ασθενείς σε ΜΕΘ, σε τροχιά ανόδου το ιικό φορτίο

Άρθρο Ηλία Μόσιαλου στην «Κ»: Οι προϋποθέσεις διαχείρισης της πανδημίας με μεγαλύτερη επιτυχία

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή