Χρ. Ταραντίλης: «Ανάρτηση – ντροπή» από Αλ. Τσίπρα

Χρ. Ταραντίλης: «Ανάρτηση – ντροπή» από Αλ. Τσίπρα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι πραγματικά χυδαίο και συνάμα υποκριτικό να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον πόνο κακοποιημένων ανθρώπων απευθύνοντας κατηγορίες για δήθεν κάλυψη καταγγελλόμενων προσώπων» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, απαντώντας στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

«H ελληνική κοινωνία σοκαρισμένη παρακολουθεί τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για κακοποιήσεις, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και για εγκλήματα διαφόρων ειδών. Τα στόματα άνοιξαν και το πέπλο σιωπής, που σκέπαζε επί δεκαετίες σκοτεινές υποθέσεις, έδωσε τη θέση του στο θάρρος και την τόλμη για να έρθουν στο φως όσα έμεναν κρυμμένα» σημείωσε ο κ. Ταραντίλης και πρόσθεσε:

«Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν υποθέσεις που αποκαλύπτονταν κουκουλώνονταν, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στα θύματα της κακοποίησης, τα ενθάρρυναν να μιλήσουν και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και εξετάζουν και νομοθετικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα».

Ο κ. Ταραντίλης, αναφερόμενος στην ανάρτηση του κ. Τσίπρα, κατέληξε: «Είναι πραγματικά χυδαίο και συνάμα υποκριτικό να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον πόνο κακοποιημένων ανθρώπων απευθύνοντας κατηγορίες για δήθεν κάλυψη καταγγελλόμενων προσώπων. Άλλωστε, η γνωστή υπόθεση με τον Πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, είναι πολύ πρόσφατη για να ξεχαστεί. Πρόκειται για ανάρτηση-ντροπή. Όσο επιμένει να μιλά ο κ. Τσίπρας με αυτό τον τρόπο, τόσο εκτίθεται».

Στην ανάρτησή του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων που απασχολεί την κοινή γνώμη, ενώ έστρεψε τα πυρά του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για το ζήτημα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαίο είναι που ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί στη θέση της την κ. Μενδώνη

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «χυδαίο είναι να υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες εν γνώση της υπουργού Πολιτισμού και επί δύο εβδομάδες να σφυρίζει αδιάφορα και να προσπαθεί να καλύψει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου».

«Ακόμη πιο χυδαίο είναι μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια συγκάλυψης και την παραίτηση του κ. Λιγνάδη, ο κ. Μητσοτάκης να μην έχει πει κουβέντα και να διατηρεί στη θέση της την κ. Μενδώνη. Και το μόνο που να τον ενδιαφέρει να είναι να μην προβάλλονται στα Μέσα φωτογραφίες του κ. Λιγνάδη “μαζί με άλλους”», πρόσθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή