ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης στην «Κ»: Να μην υπάρξει άλλος εξευτελισμένος πρύτανης

Μ. Χρυσοχοΐδης στην «Κ»: Να μην υπάρξει άλλος εξευτελισμένος πρύτανης

Οι προσλήψεις για τη στελέχωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε να αναλάβει καθήκοντα με τη νέα φοιτητική χρονιά. Θα επιλεγούν άτομα εξοικειωμένα με την ακαδημαϊκή νοοτροπία, τα οποία θα παρακολουθήσουν και μαθήματα αυτοάμυνας. Αποστολή του νέου Σώματος είναι να μην υπάρξει άλλος «εξευτελισμένος πρύτανης», ενώ τα στελέχη του δεν θα επεμβαίνουν –άμεσα τουλάχιστον– σε περιπτώσεις καταλήψεων, οι οποίες δεν είναι εκ των προτέρων παράνομες.

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί χρειάζεται πανεπιστημιακή αστυνομία αφού τα σοβαρά περιστατικά τα λύνουν οι υφιστάμενες δομές του σώματος, τονίζει πως το ζήτημα δεν είναι να εξιχνιάζονται  μόνο τα εγκλήματα. Σκοπός είναι να μην τελούνται, να προλαμβάνονται.

«Να μην υπάρξει άλλος εξευτελισμένος πρύτανης, άλλη κατάληψη ορμητήριο σαν της ΑΣΟΕΕ ή του Γκίνη», τονίζει.

Αναφερόμενος στην αγνόηση από τους διαδηλωτές της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων λόγω της πανδημίας, ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν επέτρεψε τα συλλαλητήρια, αντίθετα τα απαγόρευσε και ζήτησε την γνώμη των λοιμωξιολόγων και για αυτό έβγαλε ανακοίνωση για 100 άτομα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, η διαταγή παραβιάστηκε από πολλαπλάσιο κόσμο που ήθελε να διαδηλώσει και θα ήταν αδιανόητο η αστυνομία να συγκρουστεί μαζί τους, όμως τα σχετικά στοιχεία μεταβιβάστηκαν στην εισαγγελία.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής»