Φ. Γεννηματά: Βαρύτητα μόνο στην επικοινωνία

Φ. Γεννηματά: Βαρύτητα μόνο στην επικοινωνία

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονο προβληματισμό, όσον αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα, καθώς και για τον σχεδιασμό στο μέτωπο των εμβολιασμών, εξέφρασε χθες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

«Αποδείχθηκε πως δεν είχαν σχέδιο ούτε πώς θα κρατήσουν ανοικτή την εθνική οδό ούτε πώς να την κλείσουν χωρίς να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο», είπε σε συνέντευξή της (Μega), για να σημειώσει μεταξύ άλλων: «Αναγνωρίζω τις δυσκολίες, αλλά πρέπει να σας πω ότι η Πολιτική Προστασία θέλει προετοιμασία, θέλει σχέδιο, θέλει δουλειά, θέλει όλο το ανθρώπινο δυναμικό στη μάχη, δεν είναι μόνο η επικοινωνία. Δυστυχώς η κυβέρνηση, και σε αυτό, δίνει βαρύτητα μόνο στην επικοινωνία».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού, η κυρία Γεννηματά είπε: «Μέχρι και σήμερα, παρά τις χθεσινές ανακοινώσεις, δεν υπάρχει σαφής εικόνα πότε ξεκινάει η διαδικασία εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και ποιες κατηγορίες ασθενειών περιλαμβάνει. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να μην προηγηθούν νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς και διαβητικοί, αλλά και άλλες κατηγορίες ασθενών που θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν νοσήσουν. Επίσης, ζητάμε επίσημη ενημέρωση για να ξέρουμε αν είναι εξασφαλισμένη η δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί και εμβολιάζονται καθημερινά. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει δημόσια γνωστό για να γνωρίζουμε όλοι με σαφήνεια πώς προχωράμε».

Παράλληλα, τόνισε ότι το κόμμα της προβληματίζεται και για την κατάσταση η οποία επικρατεί στη ΔΕΗ: «Μας απασχολεί, και το ερευνούμε ήδη μέσω της Βουλής, το θέμα της συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ, και θα δώσουμε συνέχεια. Γιατί δεν είναι μόνο τώρα λόγω κακοκαιρίας. Πρόσφατα είχαμε το βραχυκύκλωμα και τη φωτιά και διαπιστώνουμε ότι είναι απανωτές οι βλάβες και τα προβλήματα. Είναι ολοφάνερο ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε το δίκτυο να εγκαταλειφθεί και σήμερα πληρώνουμε αυτές τις συνέπειες». Τέλος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε πως σχεδιάστηκε από το κόμμα της «ένα νέο μοντέλο περιοδειών μέσω Διαδικτύου. Ξεκινάμε λοιπόν από την ερχόμενη Δευτέρα σε όλους τους νομούς ανά περιφέρεια, μέσω διαδικτυακών συναντήσεων, να μιλήσουμε με τους παραγωγικούς φορείς, τους υγειονομικούς αλλά και στελέχη μας σε κάθε περιοχή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή