«Δίκαιο και Τεχνολογία» το νέο βιβλίο του Πρ. Παυλόπουλου

«Δίκαιο και Τεχνολογία» το νέο βιβλίο του Πρ. Παυλόπουλου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφόρησε στα γαλλικά, το νέο βιβλίο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και επίτιμου καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Προκόπη Παυλόπουλου, με τίτλο «La Règle de Droit face aux défis de la Technologie» («Ο κανόνας δικαίου απέναντι στις προκλήσεις της τεχνολογίας»).

Πρόκειται για μια μελέτη όπου αναλύονται οι επιπτώσεις της Τεχνολογίας – και ιδίως της Τεχνολογικής Επανάστασης – πάνω στο Δίκαιο και στον κανόνα δικαίου. 

Η μελέτη αυτή είχε, εν μέρει, παρουσιαστεί για πρώτη φορά ως ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου, όταν ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τότε, στις 21.9.2019, είχε κηρύξει την έναρξη του Συνεδρίου που οργάνωσε στην Αθήνα το «Institute of Electrical and Electonics Engineers» («ΙΕΕΕ»).

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αφιερώνει τη μελέτη του αυτή στον μεγάλο Έλληνα καθηγητή του ΜΙΤ και πρωτοπόρο στο πεδίο της Πληροφορικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης, Μιχάλη Δερτούζο, ο οποίος, το 1977, σε άρθρο του, δημοσιευμένο στο παγκόσμιου κύρους περιοδικό «Scientific American», είχε πει και τα εξής: «Διαπράξαμε, πριν 300 χρόνια, ένα μεγάλο λάθος, όταν διαχωρίσαμε τον άνθρωπο από την Τεχνολογία.  Είναι καιρός να τους φέρουμε ξανά κοντά». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή