«Καταιγίδα» νομοσχεδίων έως 30 Ιουνίου

«Καταιγίδα» νομοσχεδίων έως 30 Ιουνίου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα συνεχίσουμε να επιταχύνουμε το κυβερνητικό μας έργο και να αντιπαρερχόμαστε την κριτική μιας αντιπολίτευσης η οποία είναι κατώτερη των περιστάσεων, με τα έργα μας και όχι με τα λόγια μας». Με αυτή τη φράση προς τους βουλευτές ο Κυρ. Μητσοτάκης «έδωσε το σύνθημα» της επόμενης μέρας. 

Με δεδομένο πως όλες οι προβλέψεις λένε ότι από τον Απρίλιο η πανδημία θα υποχωρήσει, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πατήσει γκάζι στο κυβερνητικό έργο με σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, καθώς, όπως είπε, «η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα και οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται και θα συνεχίζονται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση». Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση σχεδιάζει εμβληματικές μεταρρυθμίσεις, όπως το νέο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων που θα αλλάξει τον ν. 4412, την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, αλλά και περαιτέρω ψηφιοποίηση του κράτους. Αναφερόμενος σε όλες τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις, ο πρωθυπουργός είπε πως «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και ένα πολύ πλούσιο νομοθετικό προγραμματισμό έως τις 30/6 του 2021».

Η αναφορά σε συγκεκριμένη ημερομηνία έκανε πάντως πολλούς να κάνουν σύνδεση με εκλογικά σενάρια που, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις, εξακολουθούν να υπάρχουν. Οι υποστηρικτές τους λένε πως ο πρωθυπουργός θα μπορούσε, εάν το επιτρέψει η πανδημία, να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές το φθινόπωρο ζητώντας νέα, καθαρή εντολή. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην υγειονομική κατάσταση λέγοντας πως παρατηρείται μια βελτίωση στους δείκτες της πανδημίας, η οποία εάν συνεχιστεί, θα οδηγήσει σε σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και στο Κοινοβούλιο, «ώστε να μπορούμε πια να λειτουργούμε με τον παραδοσιακό τρόπο». 

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους βουλευτές για την καθολική στήριξή τους στο πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και για την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Από την πλευρά των βουλευτών έλαβαν τον λόγο περίπου 25 τον αριθμό, που έθεσαν κατά κύριο λόγο προβλήματα της περιφέρειάς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή