«Κοιτίδα ελληνισμού οι Διαπόντιοι Νήσοι»

«Κοιτίδα ελληνισμού οι Διαπόντιοι Νήσοι»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στις Διαποντίους Νήσους πραγματοποίησε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία παρέστη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα των κατοίκων των ακριτικών αυτών νησιών.

Πρώτος σταθμός ήταν οι Οθωνοί και το τοπικό εμβολιαστικό κέντρο, ενώ αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρωικώς πεσόντων ανδρών του υποβρυχίου «Πρωτεύς», το οποίο βυθίστηκε κοντά στο νησί στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου στις 29 Δεκεμβρίου 1940.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Μαθράκι και στην Ερεικούσσα. Στις δηλώσεις της, μεταξύ άλλων, η ΠτΔ εξήρε τη σημαντική συμβολή του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, αλλά και τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων στο εμβολιαστικό εγχείρημα.

«Θέλω να γνωρίζουν οι κάτοικοι των νησιών αυτών ότι ξέρουμε ότι στηρίζουν μια κοιτίδα ελληνισμού με την παραμονή τους εδώ και ότι η πολιτεία είναι παρούσα», είπε και πρόσθεσε: «Αυτήν την ανάγκη αισθάνθηκα να εκφράσω με την επίσκεψή μας, που είναι πιο επιτακτική τώρα, τον καιρό της πανδημίας – ότι η πολιτεία είναι παρούσα, ότι τους ακούει και θα τους στηρίζει πάντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή