ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Α. Σκέρτσος μήνυσε τον Γ. Τράγκα

o-a-skertsos-minyse-ton-g-tragka-561275620

Μήνυση κατά του Γ. Τράγκα για συκοφαντική δυσφήμιση υπέβαλε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Ακης Σκέρτσος για όσα ισχυρίστηκε ο δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής.

Στη δήλωσή του ο Ακ. Σκέρτσος χαρακηρίζει «αδιανόητα χυδαίους και ανυπόστατους» τους ισχυρισμούς του Γ. Τράγκα ότι δήθεν με «εντολή του Πρωθυπουργού ενεργούσα ως διακινητής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων προκειμένου να τύχουν σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης» .

Και προσθέτει τα εξής:

«Τα εξωφρενικά ψεύδη του και η αήθης συκοφαντική επίθεση του σε βάρος του Πρωθυπουργού και εμού προσωπικά δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με τη θεμιτή δημόσια κριτική, ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας, ρυπαίνουν τη δημόσια σφαίρα, συνιστούν κραυγαλέα συκοφαντία που προσβάλλει βάναυσα την προσωπικότητά μου και τις αξίες που υπηρετώ.

Η ρητορική απαξίωση τέτοιων αισχρών και ανυπόστατων αναφορών δεν αρκεί. Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε όταν βάλλονται οι θεσμοί της δημοκρατίας. Η ανοχή τέτοιων επιθέσεων εκκολάπτει το αυγό του φιδιού και υπονομεύει το φρόνημα των δημοκρατικών πολιτών. 

Η καταδίκη τους πρέπει να είναι πλήρης, απόλυτη και σύμφωνη με τις επιταγές του κράτους δικαίου, που προστατεύει την αξιοπρέπεια της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου από τέτοιες επιθέσεις. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι τέτοια φαινόμενα συκοφαντικής δυσφήμισης θα περιοριστούν στο μέλλον».