ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά υπεύθυνος ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικά υπεύθυνος ο Μητσοτάκης

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατηγορήσει σήμερα από το βήμα της Ολομέλειας τον ΣΥΡΙΖΑ για τις χυδαίες αναφορές των social media που εμπλέκουν το Μαξίμου σε υποθέσεις παιδοφιλίας και ότι, παράλληλα, θα δείξει ως υποκινητή των τρολ του Διαδικτύου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν πολύ δύσκολο για την αξιωματική αντιπολίτευση να βγάλει από πάνω της τον «μουντζούρη» και δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες ημέρες σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις από τέτοιου είδους πρακτικές, με εξαίρεση τον Παύλο Πολάκη.

Ο τελευταίος με ανάρτησή του στο Facebook, την οποία η Ν.Δ. χαρακτήρισε «εμετική», επιτίθεται κατά του πρωθυπουργού, του κ. Δοξιάδη και της κ. Αγαπηδάκη με υπονοούμενα για ασυνόδευτα ανήλικα. Νωρίτερα, πάντως, η Ολγα Γεροβασίλη δήλωσε (στην ΕΡΤ) πως «η προσπάθεια ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με ό,τι ελεεινό κυκλοφορεί έτσι ώστε να φύγουν από το κάδρο ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη… είναι γελοία και εξοργιστική». Στην ίδια γραμμή και ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε, στο Πρώτο Πρόγραμμα, πως «η Βουλή και ο πολιτικός κόσμος έχουν δημοκρατική υποχρέωση προς την κοινωνία να εστιάζουν στα γεγονότα και όχι στις αντιδράσεις προς αυτά, στα social media ή αλλού».

Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μιλούν για προσωπική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την πλήρωση της θέσης του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως τονίζουν, την ακύρωσε και προχώρησε στον διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη. Η χθεσινή «διαρροή» πως ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του να στηρίξουν την υπουργό Πολιτισμού εκτίναξε και πάλι στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο. «Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σήμερα όσα λέμε τόσες ημέρες. Οτι η κ. Μενδώνη τόσο καιρό λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του. Και αφού μάζεψε τους βουλευτές του που ζητούσαν την παραίτησή της, τώρα φρόντισε να στείλει το ίδιο μήνυμα και στους υπουργούς του για να τη στηρίξουν. Τι άλλο πρέπει να κάνει για να επιβεβαιώσει πως η πολιτική ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στον κ. Μητσοτάκη;» επισήμαναν από την Κουμουνδούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του στη Βουλή αναμένεται να ανοίξει τη βεντάλια των θεμάτων εστιάζοντας και στον κορωνοϊό. Για την αξιωματική αντιπολίτευση, το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού δείχνει πως ​για ακόμη μία φορά ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες, λέγοντας ουσιαστικά ότι η νέα παράταση του lockdown γίνεται λόγω εφησυχασμού τους. «Ο ίδιος με την ανικανότητα που τον διακρίνει όλο αυτό το διάστημα δεν δέχεται καμία ευθύνη», συμπληρώνουν χαρακτηριστικά.

Το άλλο θέμα που αναδεικνύουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό του Δ. Κουφοντίνα. Ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε σε ανάρτησή του: «Η κλεψύδρα της ζωής του Δ. Κουφοντίνα αδειάζει και μαζί πλήττεται το κράτος δικαίου. Η εκδικητική αντιμετώπισή του εκθέτει τη Δημοκρατία μας, της οποίας ύψιστη αξία παραμένει η ανθρώπινη ζωή. Ας μην την ακρωτηριάσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή