ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Το #metoo πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο

Φ. Γεννηματά: Το #metoo πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο

«Φούσκα» χαρακτήρισε, από το βήμα της Βουλής, η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, τη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα δύο κόμματα πως είναι μακρυά από τα -κάθε φύσης- προβλήματα της κοινωνίας.

Το #metoo πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο, τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην αντίδρασή της, προσθέτονας ότι η υπουργός Πολιτισμού φέρει ευθύνη, «ακόμη και αν εξαπατήθηκε». Ανέφερε ωστόσο ότι η κύρια ευθύνη βαραίνει τον πρωθυπουργό. Παράλληλα, είπε πως ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα υπάρχει μία χυδαία αντιπαράθεση που οδηγεί στο θάψιμο, κάτω από τόνους λάσπης, του ελληνικού κινήματος #Metoo.

«Ο ένας μοιάζει όλο και περισσότερο στον άλλο. Σύμμαχοι σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση, με κενό βιογραφικό μεταρρυθμίσεων, κοινή αντίληψη για το ρόλο του κράτους και το ήθος εξουσίας», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενη στους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. «Εσείς οι δυο είστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα», πρόσθεσε.

Η κ. Γεννηματά καταδίκασε το hashtag #NΔΠαιδεραστές κι εν συνεχεία τόνισε ότι δεν χρειάζεται διχασμός «που υποτιμά το δράμα των θυμάτων και αποτρέπει να ανοίξουν κι άλλα στόματα». «Είδαμε να εκτοξεύονται απαράδεκτες βρωμιές, λάσπη στον ανεμιστήρα, από τα γνωστά “πιστόλια” του ΣΥΡΙΖΑ. Απολύτως καταδικαστέο το hashtag και ταυτόχρονα απολύτως ανόητο, γιατί έδωσε το καλύτερο σωσίβιο αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση. Φάνηκε σήμερα» είπε χαρακτηριστικά. 

Επέκρινε και τη ΝΔ για «βρώμικα κτυπήματα κάτω από τη ζώνη, Trolls , Photoshop και άλλες αθλιότητες».

Κατέστησε υπεύθυνο τον κ. Μητσοτάκη, επειδή δεν αποδίδει πολιτικές ευθύνες στην υπουργό Πολιτισμού για τον τρόπο διορισμού του κ. Λιγνάδη και τους χειρισμούς στην απομάκρυνσή του. «Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε η υπόθεση Λιγνάδη, έδειξαν ολιγωρία και καθυστερημένη αντίδραση και αρνήθηκαν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνης που έχουν αντικειμενικά. Πίσω από κάθε ιστορία κακοποίησης, ανεξαρτήτως φύλου, υπάρχει η σιωπή της κοινωνίας αλλά και το στίγμα μιας Πολιτείας που ανέχεται, που δεν αναζητά, δεν ρυθμίζει, δεν προστατεύει. Πολύ δε περισσότερο όταν ο φερόμενος ως θύτης είναι πρόσωπο που κατέχει δημόσια αξιώματα με πολιτική απόφαση, που έχει διοριστεί από την Κυβέρνηση. Που έχει την έγκριση της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού. Και έχει ιδιαίτερη απαξία ένας τέτοιος διορισμός όταν αυτή η Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κουνά τη σημαία της πολυδιαφημισμένης αριστείας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υπουργός Πολιτισμού φέρει την ευθύνη, ακόμη και αν παραπλανήθηκε», επεσήμανε η κ. Γεννηματά κι απέδωσε την κύρια ευθύνη στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι καλύπτει την κ. Μενδώνη γιατί είναι ο εμπνευστής του δήθεν επιτελικού κράτους που στην πράξη κρύβει την αρχή του ενός ανδρός» είπε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε «να έρθουν όλα στο φως» χωρίς συγκαλύψεις, ενώ δήλωσε πως κάθε πρωτοβουλία, όπως η ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολικά μαθήματα, θα έχει τη στήριξη του κόμματός της.