Εντονη κριτική και αποστάσεις από την κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Εντονη κριτική και αποστάσεις από την κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πρακτική σε όλους τους τομείς άσκησαν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης, τηρώντας όμως ταυτόχρονα αποστάσεις όχι μόνο από τη Ν.Δ., αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως προς τον τρόπο με τον οποίο τα δύο μεγάλα κόμματα αντιπαρατίθενται με κάθε μικρή ή μεγαλύτερη αφορμή.

«Αυτό που παρακολουθήσαμε μέχρι τώρα ήταν το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν η δημοκρατία μας και ο πολιτικός διάλογος», σημείωσε ευθύς εξαρχής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, λαμβάνοντας τον λόγο αμέσως μετά τις πρωτολογίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χαρακτήρισε την κίνηση του κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιηθεί η χθεσινή, ειδική συνεδρίαση της Βουλής «προκλητική και βαθιά υποκριτική: προκλητική, ιδιαίτερα σε μια περίοδο έξαρσης της κρίσης, με τον κόσμο ανήσυχο και σε απόγνωση. Και υποκριτική, γιατί θέλετε να μας ενημερώσετε στα απόνερα της συνεχιζόμενης χυδαίας κόντρας που στήσατε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αλήθεια ότι, στην προσπάθειά σας να στρέψετε τα βλέμματα μακριά από τα προβλήματα, βρίσκετε πρόθυμο σύμμαχο την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν είναι η πρώτη φορά». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «παρακολουθήσαμε όλες αυτές τις ημέρες μια επιχείρηση κομματικής εκμετάλλευσης του ελληνικού #MeToo, με αλληλοκατηγορίες, με αντεγκλήσεις, με επικίνδυνες για τον πολιτικό μας βίο κομματικές μικρότητες, ένα στημένο δίπολο που εδώ και καιρό ταλανίζει και υποβαθμίζει την πολιτική ζωή της χώρας. Αυτό είναι ένα κίνημα που πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο».

Από την πλευρά του, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Τα φώτα πρέπει να στραφούν και σε όλους εκείνους τους κοινωνικούς και οικονομικούς καταναγκασμούς που διευκολύνουν τους δράστες και, πάνω απ’ όλα, φιμώνουν τα θύματα. Είναι η εργασιακή “ζούγκλα”, η ανασφάλεια, η ελλιπής προστασία των θυμάτων, το ανεπαρκές ποινικό πλαίσιο, η εμπορευματοποίηση του πολιτισμού, του αθλητισμού, ακόμα και η εμπορευματοποίηση της σεξουαλικότητας του ανθρώπου.

Ολα αυτά αποτελούν το “θερμοκήπιο” τέτοιων συμπεριφορών και φαινομένων. Και ας σκεφτούμε το εξής: Αν μία ολυμπιονίκης, αν μία ή ένας αναγνωρισμένος ηθοποιός αναγκάζεται να σιωπά και να θάβει μέσα του για χρόνια τις φρικτές εμπειρίες που έζησε, αλήθεια, τι κουράγιο χρειάζεται μια εργάτρια, μια υπάλληλος, ένας απλός εργαζόμενος για να αντιδράσει, να καταγγείλει, να αποκρούσει ανάλογες μορφές βίας;» Ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης Κυρ. Βελόπουλος σημείωσε: «Φτάσαμε στο σημείο να αλληλοκατηγορούνται τα δύο μεγαλύτερα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου για εμπλοκή, αυτουργία ή εκούσια ή ακούσια εμπλοκή τους σε υποθέσεις παιδοβιασμών».

Τέλος, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός ηγείται «μιας κυβέρνησης που πληγώνει τη δημοκρατία συστηματικά τόσο μέσα στη Βουλή όσο και έξω από τη Βουλή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή