ΟΟΣΑ: απόσυρση της υποψηφιότητας από Διαμαντοπούλου

ΟΟΣΑ: απόσυρση της υποψηφιότητας από Διαμαντοπούλου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως εξαιρετικά επιτυχής ολοκληρώθηκε χθες η πορεία της ελληνικής παρουσίας στη διεκδίκηση της ηγεσίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης: η προταθείσα από τον Κυρ. Μητσοτάκη για τη θέση της γ.γ. του Οργανισμού, κ. Aννα Διαμαντοπούλου, έχοντας ήδη κατακτήσει το «χάλκινο μετάλλιο», καθώς έφθασε στην τρίτη θέση, ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς της τονίζοντας πως το πράττει αυτό «προκειμένου να διευκολυνθεί η συναίνεση στη διαδικασία επιλογής του νέου γενικού γραμματέα» του ΟΟΣΑ.

«Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στην Αννα Διαμαντοπούλου για μια πραγματικά εμπνευσμένη εκστρατεία και πολλές ευχαριστίες στις χώρες-μέλη που υποστήριξαν την υποψηφιότητά της», αναφέρει σε σχόλιό του στον επίσημο πρωθυπουργικό λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Ενόψει των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε όλοι, η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη σε μια ολοένα στενότερη συνεργασία εντός του πλαισίου του ΟΟΣΑ».

Από την πλευρά της, η κ. Διαμαντοπούλου σημειώνει: «Η κίνηση του πρωθυπουργού ήταν διπλωματικά ευφυής και κυρίως γενναία, τόσο προς το εξωτερικό όσο προς το εσωτερικό. Τον ευχαριστώ για την πρόταση και την υποστήριξή του, καθώς και τον σεβασμό στη διαφορετική πολιτική μου καταγωγή». Υπογραμμίζει ότι «μπήκαμε στο γήπεδο της διεθνούς διπλωματίας χωρίς εμφανείς συμμάχους, πήραμε το χάλκινο μετάλλιο και ανοίξαμε πόρτες για το επόμενο χρυσό», ενώ κάνει λόγο για μια «δύσκολη και συναρπαστική προεκλογική εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο» και αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει και η επόμενη μέρα: «Οι ωραίοι αγώνες αφήνουν ωραίες φιλίες και ανοίγουν νέα κεφάλαια». Τέλος, στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, χωρίς εξαιρέσεις, σεβάστηκε μια εθνική προσπάθεια, οι διπλωμάτες μας το πήραν προσωπικά, ο ελληνισμός σε κάθε γωνιά της Γης σηκώθηκε στο πόδι, τα ΜΜΕ βοήθησαν με διεθνείς αναπαραγωγές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή