Μενδώνη: Ο Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή

Μενδώνη: Ο Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ανέλαβε χθες ευθέως στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθιστώντας εκ νέου σαφές ότι δεν αποδέχεται την κριτική της αντιπολίτευσης, ειδικώς του ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθεί να ζητεί την παραίτησή της.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή. Δική μου επιλογή. Τον επέλεξα αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ιδρυτικό νόμο του Εθνικού Θεάτρου», είπε μεταξύ άλλων η κ. Μενδώνη, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αθανασία Αναγνωστοπούλου. «Μπορούμε να συζητήσουμε πολιτικά για ό,τι θέλετε. Εδώ είμαι. Μη μετατρέψουμε, όμως, ένα σοβαρό θέμα σε μια τοξική λασπομαχία» συνέχισε, σε απάντηση της επισήμανσης της κ. Αναγνωστοπούλου πως η υπουργός έχει πολιτικές ευθύνες. Παράλληλα, έκανε λόγο για ατυχή έκφρασή της στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου: «Εγώ το λάθος μου το αναγνωρίζω. Αναγνωρίστε κι εσείς το άδικο της κριτικής σας», είπε για να προσθέσει: «Στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Δεν είναι ζήτημα πολιτικού καθωσπρεπισμού, είναι ζήτημα ποιότητας δημοκρατίας. Η χυδαιότητα, οι θεωρίες συνωμοσίας, η φανατική τύφλωση δεν 
οδηγούν πουθενά».

«Δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει “λογοδοσία” και τι σημαίνει “πολιτική ευθιξία”», σχολίασε η κ. Αναγνωστοπούλου, αναφέροντας ότι η υπουργός δεν είπε ούτε ένα «συγγνώμη»: «Εχετε απονομιμοποιηθεί από τον κόσμο του πολιτισμού, έχετε απονομιμοποιηθεί από την αντιπολίτευση», συμπλήρωσε και χαρακτήρισε την κ. Μενδώνη «πρόσωπο non grata στον χώρο του πολιτισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή