Σ. Νικολάου: Τον Σεπτέμβριο ο Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης

Σ. Νικολάου: Τον Σεπτέμβριο ο Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης

Τον Σεπτέμβριο, ο καταδικασμένος εκτελεστής της «17 Νοέμβρη» Δ. Κουφοντίνας μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης, δήλωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, ενώ ως προς το αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, επανέλαβε ότι θα μπορούσε να είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να μην κάνει απεργία πείνας.

«Είναι στα χέρια του η ζωή του. Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί;» διερωτήθηκε η κ. Νικολάου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, ο Κουφοντίνας παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο.

Η ίδια σημείωσε ότι ο πολυισοβίτης δεν σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει διάταξη Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας με την οποία αν χρειαστεί θα υπάρξει παρέμβαση από γιατρούς για να διασωθεί η ζωή του.

Τόνισε επιπλέον ότι ο Κουφοντίνας βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και έχει επαφή με το περιβάλλον.

Η κ. Νικολάου ανέφερε ότι το 2015 ο Κουφοντίνας δεν ήθελε να επιστρέψει στον Κορυδαλλό και σημείωσε ότι «δεν μπορεί να γυρίσει, ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν».

Αντιπαράθεση για τα νομικά «όπλα»

Στο μεταξύ, εντείνεται το αδιέξοδο στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα. Τη Δευτέρα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι έλεγαν ότι «το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά του κρατουμένου», επικαλούμενοι σχετική ανακοίνωση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Απαντώντας σε δημόσια τοποθέτηση της συνηγόρου Γιάννας Κούρτοβικ, η κ. Νικολάου διευκρίνισε με γραπτή δήλωση ότι ο σωφρονιστικός κώδικας δίνει τη δυνατότητα στον Κουφοντίνα να προσφύγει κατά της απόφασης μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. 

Αντίθετα, η πλευρά του απεργού πείνας απάντησε ότι το συμβούλιο της φυλακής, όπου έχει τη δυνατότητα να προσφύγει ο κρατούμενος, δεν έχει την ισχύ να ανατρέψει απόφαση που έχει πάρει η ίδια η γενική γραμματέας και επικυρώσει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.