ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αρ. Πελώνη: Στο τραπέζι αλλαγή στον κωδικό 6 – Μετακινήσεις μόνο με τα πόδια

Αρ. Πελώνη: Στο τραπέζι αλλαγή στον κωδικό 6 – Μετακινήσεις μόνο με τα πόδια

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι υπάρχει εισήγηση ο κωδικός 6 των SMS να καλύπτει μόνο μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Η κα Πελώνη τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό οπότε το lockdown πάει προς τα μέσα Μαρτίου και δήλωσε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών που συνεδριάζουν σήμερα για τις αλλαγές στα ωράρια και τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και το άνοιγμα των σχολείων, ενώ σε ό,τι αφορά την πορεία των εμβολιασμών τόνισε ότι ήδη από την άνοιξη και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

«Πρέπει σταδιακά να επαναλειτουργήσει η οικονομία από τον Απρίλιο και μετά», σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Πελώνη.  

Σχετικά με την υπόθεση του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν τον αναγκάζει η κυβέρνηση να συνεχίσει την απεργία πείνας και μπορεί να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα ενώ σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη ανέφερε πως είναι αδιανόητες και προσβλητικές και με την σιωπή του ο κ. Τσίπρας είναι σαν να το αποδέχεται. 

Διαβάστε ακόμη

Εισηγήσεις για σκληρό lockdown

Εκτίναξη του ιικού φορτίου σε περιοχές της Ελλάδας – Ποιες βρίσκονται στο «κόκκινο»