Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε το «ΕΣΥ ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε το «ΕΣΥ ΣΥΡΙΖΑ»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κορυφαία πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας το πρόγραμμα του νέου ΕΣΥ που παρουσίασε σε ένα ψηφιακό περιβάλλον με εκατοντάδες συμμετέχοντες που παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω Διαδικτύου. 

Δίνοντας έντονο προεκλογικό «άρωμα», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την τοποθέτησή του εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση: «Δεν είχαμε συνυπολογίσει ότι στον ένα χρόνο θα είμαστε για μια ακόμη φορά στο σημείο μηδέν. Οτι σήμερα που μιλάμε, τα νοσοκομεία της Αττικής, παρά τα μεγάλα λόγια περί ενίσχυσής τους, για τρίτη φορά τον τελευταίο χρόνο είναι στο “κόκκινο”». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως «βρισκόμαστε στον πέμπτο συνεχόμενο μήνα lockdown και παρ’ όλα αυτά η Αττική κινδυνεύει να ζήσει ό,τι η Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβρη. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι προφανείς».

Στο σχέδιο που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας περιλαμβάνονται προτάσεις για άμεση χρηματοδότηση του ΕΣΥ, ύψους 2 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, 15.500 μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού (5.500 άμεσα και 10.000 σε βάθος τριετίας), μισθός για πρωτοδιοριζόμενο γιατρό στις 2.000 ευρώ, αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό υγειονομικό προσωπικό και ένταξη των υγειονομικών σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για την ανάγκη γενναίας αύξησης των οικονομικών πόρων του συστήματος υγείας, ώστε σε βάθος τετραετίας να εναρμονιστούν με τον ευρωπαϊκό Μ.Ο., που είναι στο 7% του ΑΕΠ.

Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε για:

– Μονιμοποίηση στο ΕΣΥ του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.

– Ανάπτυξη των ΤΟΜΥ με στόχο τον τριπλασιασμό των 127 δομών.

– Ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών ΕΣΥ στις άγονες και νησιωτικές περιοχές.

– Ανάπτυξη κρεβατιών ΜΑΦ και ΜΕΘ.

– Λειτουργική επάρκεια των νοσοκομείων της περιφέρειας.

– Εγγυημένη πρόσβαση όλων των ασθενών στις σύγχρονες φαρμακευτικές θεραπείες.

– Μείωση της συμμετοχής στο φάρμακο για τους χρόνια πάσχοντες.

– Πλήρη κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών σε υγειονομικό υλικό για χρόνιες ασθένειες.

– Κάλυψη νέων υπηρεσιών, όπως η οδοντιατρική φροντίδα για παιδιά και ενηλίκους.

– Δημιουργία νοσοκομείων εκεί όπου διαπιστωμένα υπάρχει ελλιπής υγειονομική κάλυψη, όπως στην Ανατολική Αττική και στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή