ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εύσημα για τον δάσκαλο που απομάκρυνε 63 μαθητές (βίντεο)

Εύσημα για τον δάσκαλο που απομάκρυνε 63 μαθητές (βίντεο)

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γρηγόρη Λέτσιο, διευθυντή του δημοτικού σχολείου, στο Δάμασι Τυρνάβου, από το οποίο απεγκλώβισε με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 δασκάλους.

«Τα παιδιά είναι μια χαρά και οι συνάδελφοι όλοι. Βγήκαμε χωρίς κανέναν τραυματισμό, χωρίς ν’ ανοίξει μύτη», ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου, μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό.

Εύσημα για τον δάσκαλο που απομάκρυνε 63 μαθητές (βίντεο)-1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Λέτσιο για την ψυχραιμία και την αφοσίωσή του. «Δεν φαντάζομαι ότι περιμένατε τέτοιο σεισμό», ακούγεται να του λέει ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως δεν είναι μια περιοχή που έχει δώσει τέτοιους σεισμούς στο παρελθόν.

Εύσημα για τον δάσκαλο που απομάκρυνε 63 μαθητές (βίντεο)-2

«Πραγματικά μας κάνατε υπερήφανους με τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκατε το θέμα» είπε στη συνέχεια στον διευθυντή του σχολείου.

«Πιστεύω, η ψυχραιμία των συναδέλφων και η ετοιμότητα των παιδιών, εφαρμόζοντας το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ήταν αυτό που μας οδήγησε να βγούμε όλοι σώοι και αβλαβείς από το κτίριο το οποίο είναι ετοιμόρροπο», απάντησε ο κ. Λέτσιος.

Εύσημα για τον δάσκαλο που απομάκρυνε 63 μαθητές (βίντεο)-3

Κλείνοντας το τηλεφώνημα ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι αν το κτίριο κριθεί κατεδαφιστέο το χωριό θα αποκτήσει καινούργιο σχολείο το συντομότερο δυνατόν, απαντώντας στο σχόλιο του διευθυντή, «εφόσον δεν έχουμε κανένα θύμα, κανέναν τραυματισμό θα είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε καινούργιο σχολείο».

Εύσημα για τον δάσκαλο που απομάκρυνε 63 μαθητές (βίντεο)-4

Το σχολείο στεγαζόταν σε πετρόκτιστο κτίσμα του 1938 και υπέστη σοβαρές ζημιές.