Κλιμακώνεται η ένταση με επίκεντρο τον Κουφοντίνα

Κλιμακώνεται η ένταση με επίκεντρο τον Κουφοντίνα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηριστικά ακραίας πόλωσης έχει προσλάβει η σύγκρουση που ξέσπασε ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, εξ αφορμής της δήλωσης του κ. Θ. Δρίτσα, ότι η τρομοκρατική οργάνωση 17Ν δεν τρομοκρατούσε κανέναν στην Ελλάδα και πως τα θύματά της ανήκαν μόνο στον χώρο της δεξιάς παράταξης. 
Ούτε η «διευκρινιστική» δήλωση στην οποία εξαναγκάστηκε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε και η με χρονική καθυστέρηση ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας επιχειρήθηκε να τηρηθούν αποστάσεις από την επίμαχη τοποθέτηση του κ. Δρίτσα, αποδείχθηκαν χθες επαρκή στοιχεία για να αποφορτίσουν το κλίμα.

Νωρίς χθες το πρωί και ενώ ακόμα δεν υπήρχε κάποια αντίδραση από τον κ. Αλ. Τσίπρα ή τον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είχε πει μία ημέρα πριν ο κ. Δρίτσας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έκανε λόγο (ΣΚΑΪ) για αδιανόητες και προσβλητικές δηλώσεις, τις οποίες με την (έως εκείνη την ώρα) σιωπή του ο κ. Τσίπρας έδειχνε σαν να τις αποδέχεται.

Λίγο αργότερα, σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ατυχή δήλωση» του κ. Δρίτσα, η οποία «δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο».

Την ίδια ώρα, ο εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Ν.Δ. Θ. Πλεύρης σημείωνε μεταξύ άλλων (ρ/σ Παραπολιτικά): «Κατά βάση ο κ. Δρίτσας εκφράζει αυτό που φωνάζουμε πολλοί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς ή ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται μια συμπάθεια προς τη 17Ν και δυστυχώς υπάρχουν άτομα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που λειτουργούν ως πολιτικός βραχίονας της 17Ν». Παράλληλα, ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, Γ. Βρούτσης, τόνιζε στη Βουλή ότι ο κ. Δρίτσας «όφειλε να προσέλθει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και να δώσει διευκρινίσεις».
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος απέρριψε τα όσα λέγονται από τη Ν.Δ. και έκανε λόγο για «κατήφορο» των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος δε στον κ. Πλεύρη είπε ότι με τις δηλώσεις του δηλητηριάζει τη δημόσια συζήτηση. Παρεμβαίνοντας ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η περίπτωση Δρίτσα αποτελεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν προσπερνιέται με μια απλή δήλωση ανασκευής και υπενθύμισε –όσον αφορά το θέμα των δηλώσεων Πλεύρη– ότι άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπαλαούρας, είχε μιλήσει παλαιότερα για «ιδεώδη» που υπηρετούσε η 17Ν. Ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να πατάει και στη βάρκα της άκρας Αριστεράς και της μισαλλοδοξίας. Aποστάσεις από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για το κλίμα έντασης που συνδιαμορφώνουν τήρησαν άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή