Τσίπρας: Αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας

Τσίπρας: Αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μένοντας πιστός στην εβδομαδιαία συνήθειά του να παρεμβαίνει από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε νέα διμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για την πανδημία όσο και για το ζήτημα των συμβάσεων στο Δημόσιο. 

«Κάτι δεν πάει καλά», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε: «Είμαστε 12 μήνες μετά την έναρξη αυτής της πρωτοφανούς πανδημίας σε όλο τον κόσμο. Αλλά εδώ στην Ελλάδα έχουμε μπει στον πέμπτο μήνα lockdown. Τέσσερις μήνες σερί με sms για τις μετακινήσεις των πολιτών. Με απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Με κλειστή την οικονομία, κλειστό το λιανεμπόριο, κλειστή την εστίαση. Κλειστά τα σχολεία. Και τι έχουμε καταφέρει; Τα νοσοκομεία μας να είναι στο “κόκκινο” για τρίτη συνεχόμενη φορά». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά επέρριψε τις ευθύνες στον πρωθυπουργό, θυμίζοντας πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφηνε να εννοηθεί από τις παρεμβάσεις του πως «οσονούπω ανοίγουμε». «Και φτάσαμε αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία στην Αττική να είναι σε χειρότερη μοίρα από ό,τι ήταν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη στα τέλη Οκτώβρη». 

Με δηκτικό τρόπο ο κ. Τσίπρας σχολίασε και την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως μιλούσε για τον «ήλιο που θα ανατείλει», συμπληρώνοντας πως «μέχρι να ανατείλει ο ήλιος, θα έχουμε ξεπαγιάσει. Αυτή τη στιγμή είμαστε ακόμα στο 3%-4% του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί». Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Αφού σημείωσε πως δεν βρήκε ούτε μισή λέξη να πει για τις απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις του Θεόδωρου Δρίτσα, τόνισε: «Τον ενοχλεί άραγε στα αλήθεια η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας ή είναι απλώς η αντιπολίτευση ενός απελπισμένου;»

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση για «τσουνάμι απευθείας αναθέσεων σε όλο το Δημόσιο» και επιτέθηκε προσωπικά στη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου: «Εδωσε 500.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαρισμού με ανάθεση σε εταιρεία η οποία διαχρονικά ασχολείται με τη διοργάνωση συνεδρίων. Εδωσε με ανάθεση 232.000 για αγορά μέσων ατομικής προστασίας σε εταιρεία που συστήνεται στις 29 Μαρτίου του 2020, καταθέτει προσφορά στις 30 Μαρτίου του 2020 και αναλαμβάνει αμέσως την επόμενη ημέρα την προμήθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή