Μητσοτάκης για ΑΕΠ: Η Ελλάδα είναι στον δρόμο της επιτυχίας

Μητσοτάκης για ΑΕΠ: Η Ελλάδα είναι στον δρόμο της επιτυχίας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βαθιά του ικανοποίηση για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, όπως αποτυπώνονται στα στοιχεία για το ΑΕΠ του 2020, που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, εξέφρασε σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Παρά τη μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό, τα στοιχεία του ΑΕΠ, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα καταδεικνύουν ότι η Ελληνική Οικονομία επέδειξε μεγαλύτερη αντοχή, από ό,τι πολλοί ανέμεναν το 2020. Μαζί με την διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού, διαλύουμε στερεότυπα. Η Ελλάδα είναι στον δρόμο της επιτυχίας και θα επιτύχει».

Στο 8,2% η ύφεση το 2020

Σε ύφεση παγίδευσαν την ελληνική οικονομία το 2020 η πανδημία της Covid19 και τα lockdown, που εφαρμόστηκαν προκειμένου να μπει φρένο στην εξάπλωση του φονικού ιού. Τα προκαταρκτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ωστόσο δείχνουν ότι η συρρίκνωση του ΑΕΠ ήταν ηπιότερη από ό,τι αρχικά προβλεπόταν, με τα μέτρα στήριξης να προσφέρουν κάποια «αντισώματα». 

Συγκεκριμένα το ΑΕΠ υποχώρησε 8,2% το 2020 σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Το τέταρτο τρίμηνο το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 7,9% σε ετήσια βάση. Ωστόσο σε τριμηνιαία βάση αναπτύχθηκε 2,7%. Τα στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο αναθεωρήθηκαν σε ανάπτυξη 2,3% σε τριμηνιαία βάση και ύφεση 10,5% σε ετήσια. Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για ύφεση 11,7% σε ετήσια βάση. 

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή